Quantcast
Σήμα κινδύνου από την Κρήτη για την παραγωγή του ελαιόλαδου - enikonomia.gr
share

Σήμα κινδύνου από την Κρήτη για την παραγωγή του ελαιόλαδου

δημοσιεύτηκε:

Αγωνία και προβληματισμό εκφράζουν οι αγροτικοί παράγοντες του Ηρακλείου τόσο για την ποσότητα όσο και την ποιότητα του ελαιόλαδου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, ένα ποσοστό που φτάνει το 80% της παραγωγής, φέτος θα πάει μόνο για βιομηχανική χρήση.

«Ποτέ δεν ασχοληθήκαμε, στην Κρήτη με το βιομηχανικό λάδι και αυτή η κατάσταση είναι για εμάς κάτι πρωτόγνωρο. Εκεί που πασχίζαμε τόσα χρόνια να επενδύουμε στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φέτος από τη μια ο δάκος έχει ρίξει τον καρπό στο έδαφος, έχει όμως παράλληλα επηρεάσει την οξύτητα του λαδιού, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι πολυεπίπεδο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης και φέτος εκτιμάται ότι η παραγωγή ελαιολάδου δεν θα ξεπεράσει του 20-25 χιλιάδες τόνους, ενώ ο ίδιος διατύπωσε το αίτημα να σταθεί δίπλα τους το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Θεωρούμε ότι αποτελεί ανάγκη να έρθει στην Κρήτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, για να δει από κοντά τι συμβαίνει. Να επισκεφθεί ελαιουργεία, να μιλήσει με παραγωγούς, να δει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση» είπε ο κ. Χιλετζάκης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.