Quantcast
Ματσούκας: Σημαντικό εργαλείο το Erasmus για νέους επιχειρηματίες - enikonomia.gr
share

Ματσούκας: Σημαντικό εργαλείο το Erasmus για νέους επιχειρηματίες

δημοσιεύτηκε:

Με επόμενο σταθμό την Αλεξανδρούπολη, το 1ο Roadshow Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Starting UP” θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2016 στο Επιμελητήριο Έβρου, ενώ ήδη έχει περάσει από την Κομοτηνή, την Καβάλα και την Ξάνθη. Στόχος της προσπάθειας είναι κατά κύριο λόγο να υπάρξει ενημέρωση για “τα εργαλεία χρηματοδότησης αλλά και άλλα εργαλεία που μπορεί να ενισχύσουν την τοπική επιχειρηματικότητα” όπως αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, “Πρακτορείο FM”, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών, Ορέστης Ματσούκας.

Βασικά εργαλεία για την προσπάθεια αυτή των νέων επιχειρηματιών, τονίζει ο κ. Ματσούκας, είναι τα ήδη γνωστά (όπως το ΕΣΠΑ). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όμως τα νέα όπως το “Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες”. Με βάση αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα, μπορεί κάποιος “να φιλοξενήσει χωρίς κανένα κόστος από έξι εβδομάδες έως και έξι μήνες έναν επαγγελματία από το εξωτερικό, από άλλη ευρωπαϊκή χώρα”, ενώ ταυτόχρονα ένας Έλληνας νέος επιχειρηματίας που θέλει να επιχειρήσει, μπορεί να συνεργαστεί με αυτό τον τρόπο με μια ξένη εταιρία και “έτσι δημιουργούνται συνέργειες” τονίζει ο κ.Ματσούκας.

Όπως δε σημειώνει ο κ.Ματσούκας, μέσα από μια εκδήλωση όπως το 1ο Roadshow Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας γίνεται ανοιχτός διάλογος με διαδραστικό τρόπο και σε κάθε πόλη γίνονται αναφορές σε εργαλεία “ανάλογα με το τι ζητάει το κοινό” και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ενώ συνολικά η δράση αφορά περισσότερες από 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.