Quantcast
Το Blood-e νικητής του διαγωνισμού «The Squeeze» - enikonomia.gr
share

Το Blood-e νικητής του διαγωνισμού «The Squeeze»

δημοσιεύτηκε:

Έντονος ήταν ο ανταγωνισμός που υπήρξε στο 4ο The Squeeze, τον διαγωνισμό για startups που διοργανώνει κάθε τρίμηνο το Orange Grove, o συνεργατικός χώρος που έχει δημιουργήσει η πρεσβεία της Ολλανδίας και ο οποίος συμπλήρωσε πρόσφατα 2 χρόνια λειτουργίας.

Νικητής του τελευταίου διαγωνισμού pitching ήταν το Blood-e, μία μη κερδοσκοπική πλατφόρμα, η οποία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ηλεκτρονική βάση εθελοντών αιμοδοτών, μειώνοντας σημαντικά την χρόνο εξεύρεσης αίματος.

Το πρώτο βραβείο ήταν ύψους 15.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο βραβείο, ύψους 10.000 ευρώ, απέσπασε το Tipster 11, ένα startup που έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που δίνει τη δυνατότητα σε όσους ασχολούνται με το αθλητικό στοίχημα να πάρουν συμβουλές –επ’ αμοιβή- από άτομα που εξειδικεύονται –αποδεδειγμένα- στις επιτυχημένες προβλέψεις.

Οι υπόλοιποι 6 διαγωνιζόμενοι ήταν το liater (εικονικό δοκιμαστήριο ρούχων), η Cookielicious (παραγωγή και διανομή cookies), VitAbroad (υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού), η Oinovation (για τον αφρώδη οίνο με κρόκος Κοζάνης Chimera), η Keeppet (πλατφόρμα για ανθρώπους που θέλουν να αφήσουν τα ζώα τους για μερικές ημέρες) και η Β2Β Wave (λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για μικρές επιχειρήσεις).

Το The Squeeze πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.
Σημειωτέον πως το Orange Grove ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκίνησε με 11 νεοφυείς επιχειρήσεις. Από τότε 142 επιχειρηματίες που εκπροσωπούν 88 startups έχουν ενταχθεί στο δίκτυο του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.