Quantcast
Tesla Motors: Μπαταρίες για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες - enikonomia.gr
share

Tesla Motors: Μπαταρίες για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες

δημοσιεύτηκε:

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Motors παρουσίασε πρόσφατα τις νέες μπαταρίες που ανέπτυξε, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες, σε μια προσπάθεια επέκτασης της επιχείρησης πέραν των αυτοκινήτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η Tesla σκοπεύει να κατασκευάσει μπαταρίες οι οποίες θα αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική πηγή ηλεκτρικού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Η συσκευή θα επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν ρεύμα εκτός του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διάθεση μονάδων στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λος ‘Αντζελες για την παρουσίαση των νέων αυτών προϊόντων, ο Μασκ δήλωσε ότι οι μπαταρίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να αλλάξει «το σύνολο των ενεργειακών υποδομών σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Η Tesla Energy κάνει ένα κρίσιμο βήμα σε αυτό το εγχείρημα, ώστε να επιτρέπεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με μηδαμινές εκπομπές ρύπων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Οι μονάδες επαναφορτιζόμενων μπαταριών ιόντων λιθίου θα κατασκευαστούν με τις ίδιες προδιαγραφές που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την κατασκευή των ηλεκτρικών της οχημάτων, αναφέρεται σε άρθρο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Το σύστημα, με την ονομασία Powerwall, θα πωλείται στις ΗΠΑ προς 3.000 δολάρια (περίπου 2.700 ευρώ) για την μονάδα των 7kWh και 3.500 δολάρια (περίπου 3.130) για τη μονάδα των 10kWh.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.