Quantcast
Gov.gr: Έρχεται με application στα κινητά μας - Θα λειτουργεί ως "θυρίδα" του πολίτη - Τι θα περιλαμβάνει - enikonomia.gr
share

Gov.gr: Έρχεται με application στα κινητά μας – Θα λειτουργεί ως “θυρίδα” του πολίτη – Τι θα περιλαμβάνει

δημοσιεύτηκε:

Τέλος στα σενάρια για “κόφτη” στα sms που στέλνουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους βάζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ προανήγγειλε ότι έρχεται application τουgov.gr για κινητά, η οποία θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τη θυρίδα του πολίτη, όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει όλα τα έγγραφα που έχει εκδώσει ψηφιακά, αλλά και την έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Σε συνάντευξή του στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε ότι “το gov.gr είναι ένα δυναμικό έργο, στο οποίο προστίθενται διαρκώς υπηρεσίες και παράμετροι – από τις 501 υπηρεσίες έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 670. Και το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα λειτουργήσει ως επιταχυντής, όπως και το πρώτο: θα φέρει πιο μπροστά αυτό που έχουμε ήδη σχεδιάσει και θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώνουν όσο το δυνατόν περισσότερες διαδικασίες – με έμφαση στις σημαντικότερες- από το σπίτι ή το γραφείο τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι ιατρικές βεβαιώσεις, οι οποίες πλέον θα προστεθούν και αυτές στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης. Η λίστα των υπηρεσιών που θέλουμε να ψηφιοποιήσουμε είναι προφανής. Είναι όλα εκείνα τα γεγονότα της ζωής μας που ακόμη και σήμερα μας ταλαιπωρούν γραφειοκρατικά. Μεταβιβάσεις ακινήτων, μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης, άνοιγμα ατομικής επιχείρησης είναι κάποια ενδεικτικά παραδείγματα”.
Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, “η εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη και θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της τη θυρίδα του πολίτη, όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει μαζί του έναν ψηφιακό χαρτοφύλακα, με όλα τα έγγραφα που έχει εκδώσει ψηφιακά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βγήκε έως τώρα, θέλαμε να είναι κάτι παραπάνω από μια απλή αναπαραγωγή της εμπειρίας που έχει ο χρήστης από υπολογιστή. Ουσιαστικά, η εν λόγω εφαρμογή κωδικοποιεί τη δέσμευσή μας από τις πρώτες ημέρες αυτής της κυβέρνησης: Εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος μέσω του κινητού τηλεφώνου”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.