Quantcast
Τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι συνδεδεμένα σε δίκτυα κινητής το 2020 - enikonomia.gr
share

Τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι συνδεδεμένα σε δίκτυα κινητής το 2020

δημοσιεύτηκε:

Αυξανόμενη βαίνει η συμμετοχή της παγκόσμιας βιομηχανίας του mobile στο τελικό οικονομικό προϊόν που παράγει ο πλανήτης. Το 2015 ο κλάδος συμμετείχε με $ 3,1 τρις. στο παγκόσμιο ΑΕΠ, με τη συνδρομή να μεταφράζεται ποσοστιαία σε 4,2%, ενώ, έως το 2020, η οικονομική συνδρομή της κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να ανέλθει σε $ 3,7 τρις.

Σύμφωνα με νέα μελέτη της διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (Groupe Speciale Mobile Association-GSMA), σχεδόν τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι συνδεδεμένα σε κάποιο δίκτυο κινητής έως το 2020. Εντός της προσεχούς τετραετίας εκτιμάται ότι θα προστεθούν ένα δισεκατομμύριο νέοι συνδρομητές κινητής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 5,6 δις., που ισοδυναμεί με το 72% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το 2016 το οικοσύστημα του mobile αναμένεται να διευρύνει έτι περαιτέρω τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο οικονομικό προϊόν, με το 4G/LTE να είναι η τεχνολογία, η οποία καθοδηγεί αυτή την ανοδική πορεία. Σύμφωνα με την έρευνα, ήδη η παγκόσμια αγορά του 4G κατάφερε να διπλασιαστεί σε μέγεθος το 2015, με τις σχετικές συνδέσεις να υπερβαίνουν το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου.

Με τη διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας να ενισχύεται τόσο στις αναδυόμενες όσο και στις αναπτυγμένες αγορές του πλανήτη, οι εκτιμήσεις για τις συνδέσεις επόμενης γενιάς παραμένουν κάτι παραπάνω από θετικές. Συγκεκριμένα, αναμένεται ότι εντός της προσεχούς τετραετίας οι συνδέσεις 4G/LTE θα αντιστοιχούν στο ένα τρίτο όλων των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, οι οποίες υπολογίζονται σε 9 δις. έως το 2020.

“Η επιταχυνόμενη στροφή σε τεχνολογίες 3G και κυρίως 4G τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές τροφοδοτεί την ψηφιακή καινοτομία, επιταχύνει την υιοθέτηση των smartphone και την αύξηση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας” αναφέρει σχετικά η μελέτη.

 

Συνδέσεις 4G

 

Η έρευνα παραθέτει μια σειρά από στοιχεία, τα οποία συνηγορούν υπέρ του δυναμισμού της παγκόσμιας αγοράς κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με αυτά, οι συνδέσεις 4G/LTE το 2015 ανήλθαν σε 1 δις. από τα 7,3 δις. των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας. Στα τέλη του 2015, υπήρχαν διαθέσιμα 451 δίκτυα 4G/LTE σε 151 χώρες παγκοσμίως, με σχεδόν το ήμισυ αυτών να φιλοξενείται στις αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη. Οι συνδέσεις 3G και 4G αντιστοιχούσαν το 2015 στο 50% των συνολικών συνδέσεων, ποσοστό που αναμένεται να διαμορφωθεί σε 70% έως το 2020.   

Η αυξανόμενη διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας, σε συνδυασμό με την ανοδική πορεία υιοθέτησης των smartphone, ευθύνεται, άλλωστε, για τη διεύρυνση της χρήσης mobile data παγκοσμίως. Τα smartphone ευθύνονταν για το 45% των παγκόσμιων συνδέσεων mobile το 2015 (από μόλις 8% το 2010), ενώ άλλες 2,6 δις. συνδέσεις smartphone αναμένεται να προστεθούν έως το 2020. Συνολικά, έως το 2020 αναμένεται να υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά 5,8 δις. smartphones από 2,6 δις. στα τέλη του 2015.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.