Quantcast
ΝΔ: Κατατέθηκε ερώτηση για τις offshore - enikonomia.gr
share

ΝΔ: Κατατέθηκε ερώτηση για τις offshore

δημοσιεύτηκε:

Ερώτηση στον Πρωθυπουργό με αφορμή τις «αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την υπόθεση “ΣΥΡΙΖΑ offshore”» κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η ερώτηση απευθύνεται επίσης στους υπουργούς, Επικρατείας Ν. Παππά, Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας.

Υπενθυμίζουν παλαιότερη ερώτηση 18 βουλευτών του κόμματος με θέμα« έρευνα για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες» η οποία έμεινες αναπάντητη και τονίζουν ότι «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η σιωπή της Κυβέρνησης και ο εν γένει χειρισμός της επί της υπόθεσης της αμνήστευτης των κατόχων offshore, συνδέονται».

Ρωτούν μεταξύ άλλων «τι γνωρίζει η κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά την δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.