Quantcast
Σαμαράς: Η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι ανοησία! - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: Η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι ανοησία!

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη στη Χριστίνα Κοραή

Και νέα μέτρα μέσα στο 2016 προβλέπει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη του στη Realnews. «Νέα μέτρα λιτότητας, πιθανότατα. Νέα καυτά διαρθρωτικά μέτρα, σίγουρα! Που θα αποδειχθούν και τα πιο οδυνηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει.

Συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση με τη σημερινή, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν». Με αφορμή την τροπολογία για τις offshore πολιτικών, αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιο ηθικό πλεονέκτημα; Μύθος ήταν και κατέρρευσε…» Στα περί «ακροδεξιάς παρέας» που του χρεώνει το Μαξίμου απαντά ότι «επί των ημερών μας η Χ.Α. μπήκε φυλακή, επί των ημερών τους αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς!».

Οταν ερωτάται για το καραμανλικό μπλοκ διαμηνύει ότι «η ΝΔ δεν έχει ούτε μπλοκ ούτε συνιστώσες!». Για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρο, τονίζει ότι «ασφαλώς και έχω εξαιρετική σχέση με το Βαγγέλη». Κάνει ειδική αναφορά στην Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη.

«Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα» τονίζει. Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα, να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή αλλά κόμματα….». «Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες…» τονίζει.



Για το κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου εκτιμά ότι «ο κόσμος θα ψηφίσει να φύγει ο Τσίπρας! Δεν θα αφήσει να πάει η ψήφος του χαμένη». Εκτιμά ότι η Ν.Δ. «ναι, μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία», αλλά σε κάθε περίπτωση «πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις…».

-Είχατε πει ότι τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2014 αισθανθήκατε ότι σας «ανέβαζαν τη μπάρα» κάθε φορά και περισσότερο για να αναγκαστείτε να πείτε «όχι».

Τότε όλοι προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες εκλογές και θα τις κερδίσει…Κι επειδή ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να ανατρέψει τα πάντα, οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στη δική μας κυβέρνηση την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης, που δεν «δεσμευόταν» για τίποτε.

Δείτε και την πρόσφατη δήλωση, ακόμα και του Σόιμπλε. Ότι «η χώρα μπορούσε να βγει από το Μνημόνιο στα τέλη του 2014, αλλά ο Τσίπρας την ξανάβαλε σε Μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του». Αυτό επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία επί των ημερών μας έβγαινε πράγματι και από την κρίση και από τα μνημόνια! Το ίδιο είπαν τελευταία κι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Τα ακούμε τώρα ακόμα και από ανθρώπους που δεν μας στήριξαν στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση.

Πιέστε εδώ και εδώ αλλά και εδώ για να διαβάσετε τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη Realnews.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.