Quantcast
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει η οικονομία σε ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει η οικονομία σε ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει η οικονομία σε ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα», εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι έχουν καταστεί «βολικοί» συνομιλητές με τους δανειστές και ότι έχουν αποκτήσει τη συμπάθειά τους.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ανέφερε ότι από το ποσό των 7,5 δισ της δόσης τα 6,8 δισ θα δοθούν για την εξόφληση των δόσεων και θα απομείνουν για την πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες λιγότερα από 1 δισ, τη στιγμή που -όπως είπε– το τελευταίο πεντάμηνο τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν στα περίπου 4 δισ ευρώ. «Είναι απολύτως προφανές ότι τα λεφτά αυτής της δόσης δεν μπορούν να στρέψουν την ελληνική οικονομία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ ανέφερε ότι οι συνεχείς αναβολές στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς, λόγω αναξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, δημιουργεί συνθήκες εθνικής αναξιοπρέπειας.

«Ο κ. Τσίπρας έχει αποκτήσει μια συμπάθεια στο εξωτερικό, προφανώς οι δανειστές διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να περάσει όλα εκείνα τα μέτρα που αρνείτο να περάσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Είναι καλό που η έλευση του κ. Τσίπρα στην εξουσία και η κυβέρνηση της πρώτης φορά Αριστερά εξευτελίζει όλη την ιδεολογία της Αριστεράς».

Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν οι πρόσφατες δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αποτελούν υποδείξεις προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο είναι εμπαθείς, ενώ για τις αναφορές που έκανε ο κ. Σαμαράς σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Μανιάτης) ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε να το σχολιάσει λόγω της ιδιότητας του αντιπροέδρου στη ΝΔ, όπως είπε.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και «δείγμα τρομερής ασέβειας» προς τους προσκεκλημένους το γεγονός ότι –όπως είπε- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθυστέρησε περίπου μια ώρα να αφιχθεί στη χθεσινή εκδήλωση «Ποσειδώνια».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.