Quantcast
Γιούνκερ: Για πρώτη φορά δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για προγράμματα προσαρμογής - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: Για πρώτη φορά δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για προγράμματα προσαρμογής

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα και η Ευρώπη πάνε μαζί, ήταν το μήνυμα που έστειλε από το προεδρικό μέγαρο και ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Ποτέ δεν παρακολούθησα την παράλογη λογική εκείνων που ήθελαν την Ελλάδα να απομακρυνθεί από το ευρώ» τόνισε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε με νόημα: «Τελικά εμείς νικήσαμε».

«Το πρόγραμμα εφαρμόζεται η δόση εκταμιεύεται και επομένως για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για προγράμματα προσαρμογής», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν τονίζοντας ότι η Ελλάδα διανύει την απόσταση για να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. «Αγαπώ την Ελλάδα που είναι πλήρως προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία» είπε.



«Η Ελλάδα όπως φάνηκε από την αξιολόγηση έχει πράξει αυτό που της αναλογεί και θα πράξει αυτό που πρέπει στις μεταρρυθμίσεις ωστόσο, χρειάζεται την βοήθεια των θεσμών τόσο για την τόνωση της ρευστότητας όσο και για τις επενδύσεις», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, εξηγώντας ότι η Αθήνα δεν ζητάει «κούρεμα», αλλά ελάφρυνση με βάση του κανόνες του ΕSM.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι πρέπει τηρηθεί η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία. «Η Ελλάδα έχει κάνει ότι της αναλογεί, η ΕΕ το ίδιο, πρέπει να κάνει και η Τουρκία αυτό που πρέπει. Πρέπει να υπάρξει ενεργοποίηση της Υπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Παυλόπουλος.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.