Quantcast
Ο Μανόλης Παναγιωτάκης αναλαμβάνει τις επιχειρηματικές συμπράξεις της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Ο Μανόλης Παναγιωτάκης αναλαμβάνει τις επιχειρηματικές συμπράξεις της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Τη στρατηγική της ΔΕΗ για τις επιχειρηματικές συμπράξεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις επαναλαμβάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μανόλης Παναγιωτάκης, σε επιστολή προς την ιστοσελίδα energypress, με αφορμή, όπως αναφέρει, σημείωμα, στο οποίο εμφανίζεται ως «κάθετα αντίθετος» σε στρατηγική συμπράξεων στον τομέα της παραγωγής, «την οποία υποστηρίζει ο υπουργός κ. Σκουρλέτης».

Ο κ. Παναγιωτάκης υπενθυμίζει ορισμένες από τις ενέργειες της επιχείρησης, όπως:

– Η προοπτική σύστασης ανεξάρτητης εταιρείας για την κατασκευή της 2ης Μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτης στη Φλώρινα και την εκμετάλλευση των ορυχείων της περιοχής. Μέτοχοι αυτής της εταιρείας θα είναι η ΔΕΗ, οι ιδιώτες ιδιοκτήτες των ορυχείων και ο ξένος οίκος που θα επενδύσει στην κατασκευή της μονάδας (700 εκατ.). Γι’ αυτό το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ιταλική Edison, στο Μιλάνο, τον Οκτώβριο.

– Η δημόσια πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να επενδύσει στον ΑΗΣ Αμυνταίου, συμπράττοντας με τη ΔΕΗ, οι δύο μονάδες του οποίου αποσύρονται σε περίπου πέντε χρόνια, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του σταθμού με πλήρη εκμετάλλευση του υπάρχοντος ορυχείου.

– Η ίδρυση θυγατρικής στην Αλβανία για επενδύσεις, κυρίως, στο πλούσιο υδροδυναμικό της γείτονος χώρας, σε συνεργασία ιδιαίτερα με ελληνικές κατασκευαστικές, και όχι μόνο, εταιρείες.

– Οι πραγματοποιημένες και εκκολαπτόμενες συμπράξεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως αυτή στη γεωθερμία, αλλά και σε αιολικά πάρκα και υβριδικούς σταθμούς.

«Συμπράξεις χωρίς επενδύσεις, όπως επιδιώκουν ορισμένοι, στοχεύοντας στους Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς της ΔΕΗ, το πιο πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο και στήριγμά της στις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται, δεν ενδιαφέρουν την Επιχείρηση», αναφέρει ο κ. Παναγιωτάκης. Τέλος, τονίζει ότι η σύσταση θυγατρικής εταιρείας με πελάτες της ΔΕΗ από όλες τις κατηγορίες, η οποία θα διατεθεί στον ανταγωνισμό, δεν αντιστρατεύεται τις συμπράξεις αλλά «είναι μία απάντηση της ΔΕΗ στο πλαίσιο των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών, ώστε το άνοιγμα της αγοράς μέσω των ΝΟΜΕ (δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ) να μην αποβεί καταστρεπτικό για την ίδια και επιζήμιο για τους καταναλωτές».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.