Quantcast
Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την αξιοπιστία την ΕΛΣΤΑΤ - enikonomia.gr
share

Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την αξιοπιστία την ΕΛΣΤΑΤ

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), Αλέξης Μητρόπουλος, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι “η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την αξιοπιστία την ΕΛΣΤΑΤ” και παραθέτει τη σχετική διάταξη από το τρίτο Μνημόνιο.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Μεταξύ των άλλων που ψηφίστηκαν στο «ανακεφαλαιωτικό» όλων των προηγούμενων και γενικευμένο Μνημόνιο του περσινού καλοκαιριού (ν. 4336/2015, ΦΕΚ Α’ 94/14-8-2015), μετά «το Βατερλό της διαπραγμάτευσης», είναι και η αναγνώριση της αξιοπιστίας των αναθεωρημένων στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, στα οποία συμφώνησε η Eurostat και η τότε κυβέρνηση Παπαδήμου!

Επομένως, οι διάφοροι λεονταρισμοί υψηλόβαθμων στελεχών της κυβερνητικής παράταξης που τα… αμφισβητούν, εκδηλώνονται απλώς στα πλαίσια του δόγματος «άλλα υπογράφουμε και κάνουμε και άλλα διακηρύσσουμε για την παραπλάνηση του λαού επειδή σπανίως αυτός γνωρίζει τί ψήφισε η Βουλή στις χιλιάδες σελίδες των Μνημονίων και των συνοδευτικών παραρτημάτων”.

“Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας των πραγμάτων, παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική παράγραφο 5.4 με τίτλο «Στατιστικές», στη σελίδα 1033 του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015)”, σημειώνει ο Μητρόπουλος.

“Η κυβέρνηση θα τηρήσει στο ακέραιο τη δέσμευση για την αξιοπιστία των στατιστικών που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2012, μέσω της εφαρμογής όλων των προβλεπόμενων δράσεων, περιλαμβανομένης της τήρησης των διεθνών στατιστικών προτύπων της εγγύησης, της προάσπισης και της δημόσιας προβολής της επαγγελματικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και της υποστήριξης της ΕΛΣΤΑΤ όσον αφορά την εμπιστοσύνη έναντι των ελληνικών στατιστικών και της προάσπισής της έναντι οποιασδήποτε προσπάθειας υπονόμευσης της αξιοπιστίας της, καθώς και μέσω της ετήσιας υποβολής αναφοράς στην Ελληνική Βουλή και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κυβέρνηση σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ κατά την άσκηση των καθηκόντων της και την κατάρτιση στατιστικών υψηλής ποιότητας”.

“Υπενθυμίζουμε ότι το τρίτο Μνημόνιο ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.