Quantcast
Σταϊκούρας στον Realfm 97,8: Η χώρα βουλιάζει - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας στον Realfm 97,8: Η χώρα βουλιάζει

δημοσιεύτηκε:

Πολιτική αμνησία καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. «Είπε πολλά ψέματα στους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν συμφωνεί με τον αισιόδοξο τόνο για την ελληνική οικονομία που έδωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και της συνέντευξης στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Εγώ θα έλεγα ότι και η ομιλία του και στη συνέντευξη είπε πάρα πολλά ψέματα ο πρωθυπουργός. Επέδειξε για άλλη μια φορά πολιτική αμνησία. Διατύπωσε κάποιες, λίγες, μισές αλήθειες, έριξε πολλά πυροτεχνήματα και κορώνες και απέδειξε για άλλη μια φορά πως έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα». Και πρόσθεσε:

«Σήμερα η πραγματικότητα είναι πολύ πιο δυσάρεστη από αυτή που διατύπωσε ο κ. πρωθυπουργός. Ενα απλό ερώτημα θέτω και επί αυτού απαντάω κιόλας. Η κατάσταση της οικονομίας είναι καλύτερη σήμερα ή στο τέλος του 2014; Οποιον ποσοτικό και ποιοτικό δείκτη αν πάρετε θα διαπιστώσετε ότι η χώρα βουλιάζει. Εχουν ληφθεί νέα μέτρα, 9 δισ. ευρώ, αυτό τι σημαίνει ότι το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών έχει συρρικνωθεί. Και νέοι φόροι και περικοπές στις συντάξεις. Εχουν μειωθεί δραστικά οι καταθέσεις στις τράπεζες, η χώρα είναι για 4ο συνεχόμενο τρίμηνο σε ύφεση. Οι δείκτες οι βασικοί που αποτελούν την ύφεση, που είναι ποιοι, η κατανάλωση, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές, έχουν όλες αρνητικά πρόσημα και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, δηλαδή τι χρωστάει το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, σήμερα που μιλάμε έχουν εκτοξευτεί κατά 80% από το τέλος του 2014. Αρα η κατάσταση σήμερα είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι ήταν στο τέλος του 2014».

Και συνέχισε λέγοντας ο κ. Σταϊκούρας: «Υπό προϋποθέσεις, με αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με εμπροσθοβαρή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με αποκρατικοποιήσεις, με διαρθρωτικές αλλαγές και με ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, μπορεί η χώρα να σταθεροποιηθεί. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει η σημερινή κυβέρνηση».

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.