Quantcast
Ξεκινάει η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίοιυ - enikonomia.gr
share

Ξεκινάει η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίοιυ

δημοσιεύτηκε:

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εισάγεται σήμερα η υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 35 κατηγορούμενοι.

Η δίκη αφορά σε δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008-2010, οι οποίες φέρονται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει, κατά το κατηγορητήριο, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.Οι κατηγορούμενοι καλούνται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να λογοδοτήσουν για κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πέραν του Αγγελου Φιλιππίδη κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, η πρώην επικεφαλής του ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, καθώς και στελέχη της τράπεζας.

Στους κατηγορούμενους αποδίδεται σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως απιστία και απάτη σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να αντιμετωπίζουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.