Quantcast
Άμεση λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ ζητεί από τον Χρ. Σπίρτζη ο Κ. Γκιουλέκας - enikonomia.gr
share

Άμεση λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ ζητεί από τον Χρ. Σπίρτζη ο Κ. Γκιουλέκας

δημοσιεύτηκε:

Να δώσει άμεση λύση στο θέμα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), οι εργαζόμενοι του οποίου συνεχίζουν για έβδομη ημέρα σήμερα την επίσχεση εργασίας, ζητά από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δεν μπορεί ο κ. Σπίρτζης να γράφει στα παλιά του υποδήματα τη Θεσσαλονίκη που έμεινε νεκρή από πλευράς συγκοινωνιών. Ο άνεργος ή ο συνταξιούχος που δεν έχει χρήματα ή που του έχουν κόψει την σύνταξή του, δεν μπορεί να πάρει ταξί. Δεν υπάρχουν χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.

«Λυπάμαι γιατί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να φθάσει με τη μορφή παραπόνων στον υπεύθυνο υπουργό, κ. Σπίρτζη, που πρέπει να καταλάβει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε δοβλέτι ούτε χωράφι του για να συμπεριφέρεται έτσι όπως συμπεριφέρεται, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της εγωιστικής στάσης του» τόνισε.

Αφού αναφέρθηκε στον μονοπωλιακό χαρακτήρα του ΟΑΣΘ και στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη χωρίς επιλογές μετακίνησης, ο κ. Γκιουλέκας σημείωσε: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Μια σύγχρονη πόλη όπως είναι η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μην έχει αστικές συγκοινωνίες. Μια πόλη που δεν έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις, καθώς διαθέτει μόνο λεωφορεία και ταξί. Είναι αδιανόητο να κρατάει ομήρους ο κ. Σπίρτζης για 19 μήνες τους Θεσσαλονικείς, χωρίς να ξεκαθαρίσει το μοντέλο αστικών συγκοινωνιών που θέλει για την πόλη. Πρέπει να καθίσει ο ίδιος στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους του ΟΑΣΘ, να συζητήσει και να δώσει λύση στο θέμα. Κάτω από τις εγωιστικές διαθέσεις και την ιδιοληπτική του άποψη οφείλει να βρει άμεσα μια λύση. Τον κάλεσα δημόσια πολλές φορές να μιλήσει επί του θέματος και έχω καταθέσει πολλές ερωτήσεις».

Ομάδα βουλευτών της ΝΔ, όπως ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας, θα επισκεφθούν σήμερα τον ΟΑΣΘ, ενώ την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη θα προσπαθήσουν να έχουν επαφές με τον υπουργό για το θέμα αυτό που ταλαιπωρεί το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.