Quantcast
Δούρου: Σε λειτουργία και πάλι τα Δημόσια ΚΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Δούρου: Σε λειτουργία και πάλι τα Δημόσια ΚΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την επαναλειτουργία των Δημόσιων Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), με έναρξη από αυτό του Χολαργού, προωθεί η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Σήμερα Πέμπτη ξεκίνησε επίσημα η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ στο Χολαργό που είχε βάλει «λουκέτο» μαζί με περίπου άλλα 40 που δεν είχαν εκσυγχρονιστεί βάσει του νόμου Βερελή.

Το εν λόγω ΚΤΕΟ με δαπάνη της Περιφέρειας αναβάθμισε το μηχανολογικό και μηχανογραφικό του εξοπλισμό και έτσι επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία. Μάλιστα η κ. Δούρου και η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, πρόκειται να επισκεφθούν σήμερα το ΚΤΕΟ επί της Λ. Μεσογείων.

Σε ανακοίνωση της περιφέρειας, αναφέρεται ότι το ΚΤΕΟ Χολαργού επαναλειτουργεί μετά από «δύο χρόνια αναίτιας και επιζήμιας για τα έσοδα του Δημοσίου, αναστολής των βασικών λειτουργιών του».

Σημειώνεται δε ότι στόχος της Ρένας Δούρου και προγραμματική της δέσμευση είναι η επαναλειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ Αττικής (Ελληνικού, Μάνδρας, Μεγάρων και Αναβύσσου), «τα οποία εμπιστεύονται οι πολίτες λόγω του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών τους» ενώ συν τοις άλλοις «συνιστούν σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Αττικής και εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Σήμερα, λειτουργούν 167 ιδιωτικά ΚΤΕΟ και μόλις 16 δημόσια. Το 2013 πέρασαν από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ 2,2 εκατ. οχήματα, ενώ από τα δημόσια μόλις 43 χιλιάδες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.