Quantcast
Χρυσοβελώνη: 37 εκατ.ευρώ το έλλειμμα στις αστικές συγκοινωνίες - enikonomia.gr
share

Χρυσοβελώνη: 37 εκατ.ευρώ το έλλειμμα στις αστικές συγκοινωνίες

δημοσιεύτηκε:

Στα 37 εκατ. ευρώ τοποθέτησε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη το λειτουργικό έλλειμμα του 2015 στον OAΣΑ, απαντώντας, στη Βουλή, σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κερκέρογλου.

“Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών (ESA 95), με το οποίο παρακολουθείται ο Όμιλος από το έτος 2013 από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Μεταφορών, το έλλειμμα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας για το έτος 2015 ΔΕΝ ανήλθε σε 100 εκατομμύρια, όπως παρουσιάζετε στην ερώτησή σας, αλλά σε 37 εκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από τα απολογιστικά οικονομικά μεγέθη των εταιρειών του Ομίλου” σημείωσε.

Βάσει των στοιχείων που παρέθεσε, τόσο για την ΟΣΥ όσο και για τη ΣΤΑΣΥ υπάρχουν απλήρωτες υποχρεώσεις προηγούμενων ετών. Ενδεικτικά, οφείλονται στην ΔΕΠΑ 58 εκατ. ευρώ, στη ΔΕΗ 1 εκατ. και σε ασφαλιστικά ταμεία 9 εκατ. ευρώ.

“Να επισημάνω ωστόσο ότι, τα 77.000.000 εκατομμύρια ευρώ δεν αποτελούν αισιόδοξα σενάρια αλλά εγκεκριμένο στόχο που τέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στον Όμιλο για το έτος 2016. Από τα απολογιστικά οικονομικά μεγέθη Οκταμήνου 2016 προκύπτει ότι το λειτουργικό έλλειμμα των εταιρειών του Ομίλου ΟΑΣΑ διαμορφώθηκε σε 31 εκατομμύρια ευρώ και οι ζημιές οκταμήνου σε 34 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό 44% επί του ετήσιου εγκεκριμένου στόχου και όπως φαίνεται θα κλείσει σε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από τον προγραμματισμένο στόχο.

Σε ό,τι αφορά την υπογραφή συμβάσεων με το Υπουργείο Εργασίας για τις μετακινήσεις ευπαθών κοινωνικών ομάδων ελεύθερα ή με μειωμένο κόμιστρο, σας ενημερώνω ότι ήδη οι συμβάσεις για την μετακίνηση των ΑμΕΑ και των Πολυτέκνων βρίσκονται σε στάδιο ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο και επίκειται η υπογραφή τους.

Σε αυτό το περιβάλλον η τιμολογιακή πολιτική παρέμεινε η χαμηλότερη στην Ευρώπη. Και βέβαια σε αυτό το περιβάλλον το μειωμένο εισιτήριο των 0,60 ευρώ και η μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ που χρησιμοποιούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο”, ανέφερε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.