Quantcast
ZDF: H στρατηγική για την Αθήνα δεν μπορεί να είναι μόνο η λιτότητα σύμφωνα με τον Ομπάμα - enikonomia.gr
share

ZDF: H στρατηγική για την Αθήνα δεν μπορεί να είναι μόνο η λιτότητα σύμφωνα με τον Ομπάμα

δημοσιεύτηκε:

Στο σημαντικότερο επίκαιρο ελληνικό αίτημα, την απομείωση του τεράστιου χρέους, ο Ομπάμα αναφέρθηκε επενειλημμένα και με ιδιαίτερη σαφήνεια και υποσχέθηκε στον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο να τονίσει στους άλλους ηγέτες ότι “η αυστηρή λιτότητα δεν φέρνει ευημερία.”

Στην συνέντευξη Τύπου τόνισε αργότερα ακόμα ότι τώρα που η ελληνική οικονομία αρχίζει να αναπτύσσεται ξανά είναι μια καλή χρονική στιγμή για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

“Η στρατηγική δεν μπορεί να είναι μόνο η λιτότητα”, είπε ο Ομπάμα. Στη χώρα πρέπει να δοθεί αέρας να αναπνεύσει, ώστε η οικονομία να σταθεί ξανά στα πόδια της με βιώσιμο τρόπο.” Παρά τον ενθουσιασμό, τίθεται όμως κυρίως ένα ερώτημα από την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Ποιό βάρος έχουν τα λόγια του στην Ουάσινγκτον και την Ευρώπη”, διερωτάται σττην ηλεκτρονική του σελίδα ο δεύτερος δημόσιος γερμανικός τηλεοπτικός δίαυλος ZDF.

Ο Ομπάμα προέτρεψε τις χώρες της Ευρώπης να σταθούν επίσης αλληλέγγυες με την Ελλάδα στο Προσφυγικό και ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε τις αμυντικές δαπάνες της φιλοξενούσας χώρας, η οποία εν μέσω κρίσης διαθέτει γι αυτές σχεδόν το 2% του ΑΕΠ της.

Οι ΗΠΑ βλέπουν στην Ελλάδα έναν σημαντικό διατλαντικό σύμμαχο στην ταραγμένη περιοχή της Μεσογείου μεταξύ Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Τουρκίας, σημειώνει το ZDF και καταλήγει: “Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένται η πολλάκις εξαγελθείσα “ομιλία παρακαταθήκη” , την οποία ο Ομπάμα θα εκφωνήσει “στο λίκνο της δημοκρατίας” πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο. Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει επίσης να εκπληρώσει την επιθυμία του να επισκεφτεί την Ακρόπολη”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.