Quantcast
Ποτάμι: Να βγάλουμε τα εμπόδια από τον δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Ποτάμι: Να βγάλουμε τα εμπόδια από τον δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού, επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενους είχε στη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

“Η δύναμη του τουρισμού μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση αρκεί το κράτος να βγάλει τα εμπόδια από το δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης”. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους από διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας που βρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στα εγκαίνια της έκθεσης Philoxenia.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη:

“Οι δυνάμεις που έχει η Ελλάδα για να βγει μπροστά δεν είναι πολλές αλλά είναι συγκεκριμένες και κυρίαρχη είναι ο τουρισμός. Πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τουρισμού. Είμαι εδώ για να πω σε αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν ότι εμείς είμαστε μαζί τους. Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από τα μνημόνια με δανεικά, θα βγει με τη δική της δύναμη.

Συνάντησα ανθρώπους του τουρισμού, εργαζόμενους και επιχειρηματίες. Τα νούμερα είναι καλά αλλά τα νούμερα δεν λένε όλη την αλήθεια. Η χώρα μας προσελκύει κόσμο, αυξάνονται οι αφίξεις, έχουμε πιο πολλούς τουρίστες που μας επισκέπτονται αλλά πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να αφήνουν και περισσότερα λεφτά. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ, και δεν πρέπει να γίνει, φτηνή τουριστική χώρα. Ούτε οι μισθοί μας, ούτε οι ομορφιές μας το επιτρέπουν. Άρα πρέπει με μια μεγάλη προσπάθεια κυβέρνησης, εργαζομένων και επιχειρηματιών να έχουμε ένα καλύτερο τουριστικό προϊόν για να μπορούμε να παίρνουμε περισσότερα από τους τουρίστες. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Ο στόχος ο πρώτος επιτεύχθη, του αριθμού των τουριστών. Ο δεύτερος στόχος που πρέπει να επιτευχθεί είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις συναντήσεις του στη Θεσσαλονίκη συνοδευόταν από στελέχη του Ποταμιού ανάμεσα στα οποίο ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ο Παύλος Σιλβιστόπουλος, περιφερειακός συντονιστής του Κινήματος στη Μακεδονία, ο Νίκος Νυφούδης, πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Εξαγωγών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.