Quantcast
Μίχαλος: Υπεραισιόδοξη η εκτίμηση για ανάπτυξη 2,7%, που προβλέπει ο προϋπολογισμός - enikonomia.gr
share

Μίχαλος: Υπεραισιόδοξη η εκτίμηση για ανάπτυξη 2,7%, που προβλέπει ο προϋπολογισμός

δημοσιεύτηκε:

«Είναι‭ ‬ενθαρρυντικό‭ ‬το γεγονός‬ ότι‬ ο‬ προϋπολογισμός‭ ‬του‭ ‬2017‭ ‬προβλέπει ανάπτυξη‭ ‬2,7%.‭ ‬Ωστόσο, ‬η‭ ‬εκτίμηση αυτή ‬είναι‭ ‬υπεραισιόδοξη, ‬καθώς‬ με‬ το‭ ‬νέο προϋπολογισμό προβλέπεται‭ ‬μια καταιγίδα φόρων‭ ‬που‭ ‬σε‬ καμία‬ περίπτωση‭‬ δεν μπορεί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας”.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ‭απαντώντας σε‬ ερώτηση δημοσιογράφων με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε τα εξής: “τα‭ ‬2,6‭ ‬δισεκατομμύρια‭ ‬ευρώ‭ ‬πρόσθετοι‭ ‬φόροι‭ ‬που ‬προβλέπονται‭ ‬στον προϋπολογισμό είναι «στον αέρα», καθώς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα έχουν εξαντλήσει‭ ‬τη‭ ‬φοροδοτική ‬τους‭ ‬ικανότητα,‭ ‬ενώ‭ ‬την‭ ‬ίδια‭ ‬στιγμή‭ ‬δεν‭ ‬έχει‭ ‬βρεθεί ουσιαστική λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου”.

ΌΠως πρόσθεσε, “μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα, οι δανειστές εξακολουθούν να δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια για να κλείσει η αξιολόγηση και να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της ελάφρυνσης του χρέους αλλά και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Για μία ακόμη ‭ ‬φορά θα πρέπει να τονιστεί ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα πρέπει να συνταχθούν σε μια κοινή γραμμή και με συνεννόηση,‭ ‬συναίνεση‭ ‬και‭ ‬συνεργασία‭ ‬να‭ ‬προωθήσουν‭ ‬τα συμφέροντα‭ ‬ ‭του ελληνικού λαού, αφήνοντας κατά μέρος τα κομματικά οφέλη‭”, κατέληξε ο κ.Μίχαλος. ‬


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.