Quantcast
EE: Οι... διαρροές ακύρωσαν τη συνάντηση για το ελληνικό χρέος στο Βερολίνο - enikonomia.gr
share

EE: Οι… διαρροές ακύρωσαν τη συνάντηση για το ελληνικό χρέος στο Βερολίνο

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Η συνάντηση υπουργών οικονομικών και κοινοτικών αξιωματούχων για το ελληνικό ζήτημα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί ανεπίσημα στο Βερολίνο, ακυρώθηκε “λόγω των πολλών διαρροών”, αναφέρει κοινοτική πηγή.

Η πηγή επιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφαση για τη συνάντηση και απέδωσε την ακύρωσή της στις πολλές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεύτερη πηγή είπε ότι ΕΕ και ΔΝΤ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους “με άλλους τρόπους”.

Την συνάντηση είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και το ελληνικό υπουργείο Oικονομικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το οποίο πρώτη δημοσιοποίησε η Suddeutsche Zeitung, oι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε, της Γαλλίας Μ.Σαπέν, της Ιταλίας Κ.Παντοάν της Ισπανίας Ντε Γκίντος και ο πρόεδρος του eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ, θα μετέβαιναν στο Βερολίνο την Παρασκευή για να ενημερωθούν από κοινού από τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ και τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ για την πορεία και τα βασικά αποτελέσματα των συζητήσεων ESM – ΔΝΤ σε σχέση με την ελληνική υπόθεση, το πρόγραμμα διάσωσης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό.



Βερολίνο: «Δεν θα γίνει έκτακτη σύνοδος για την Ελλάδα»


Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε πληροφορίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σύμφωνα με τις οποίες την ερχόμενη Παρασκευή προγραμματιζόταν συνάντηση πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δηλάδή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας με την παράλληλη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αντικείμενο τη συμμετοχή του ΔNT στο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του εν λόγω γερμανικού υπουργείου προς την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle «μια τέτοιου είδους συνάντηση δεν θα γίνει».

Σε διευκρινιστική ερώτηση, η ίδια εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους εταίρους μας στην ευρωζώνη. Τη Δευτέρα προγραμματίζεται συνάντηση του Euroworkingroup και στις 5 Δεκεμβρίου σύνοδος του Eurogroup σε υπουργικό επίπεδο».

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «παράλληλα γίνεται ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και ευκαιριακά σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες». Υπογράμμισε επίσης ότι σημαντικό είναι ότι «μια λεγόμενη έκτακτη συνάντηση, όπως αναφέρεται στη SZ, δεν θα γίνει.»

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.