Quantcast
Μυστικό παζάρι για χρέος και «κόφτη» - enikonomia.gr
share

Μυστικό παζάρι για χρέος και «κόφτη»

δημοσιεύτηκε:

Αποστολή στο Βερολίνο, Θάνος Αθανασίου

Εντονες διαβουλεύσεις και παρασκηνιακές επαφές γίνονται με αντικείμενο την επίλυση του πολύπλοκου ελληνικού ζητήματος και ήδη σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον μιλούν πίσω από κλειστές πόρτες για σύγκλιση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών παρά τη φημολογία -που χαρακτηρίζει το προσκήνιο- ότι τους χωρίζει αγεφύρωτο χάσμα.

Οι πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι τα δύο σκληρά μέρη της διαπραγμάτευσης, το Βερολίνο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν συμφωνήσει τόσο στα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους όσο και στα μεσοπρόθεσμα.

Η… παγίδα για την Ελλάδα βρίσκεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στον όρο που βάζει στο τραπέζι το ΔΝΤ. Ζητά, λοιπόν, από την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευθεί από τώρα -το αργότερο έως τον Ιανουάριο του 2017- για συγκεκριμένη λίστα σκληρών μέτρων, που θα εφαρμοστούν το 2018, καθώς η ηγεσία του Ταμείου θεωρεί βέβαιο ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% από το 2018 και μετά είναι ανέφικτος, γεγονός που θα ενεργοποιήσει τον δημοσιονομικό «κόφτη» το 2018 αλλά και αργότερα.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της Realnews.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.