Quantcast
Κονιόρδου: Επιθυμούμε να στηρίξουμε τη νεανική δημιουργικότητα - enikonomia.gr
share

Κονιόρδου: Επιθυμούμε να στηρίξουμε τη νεανική δημιουργικότητα

δημοσιεύτηκε:

Με έβδομη τέχνη και Ελλάδα έχει πλημμυρίσει αυτές τις ημέρες ο ιστορικός κινηματογράφος Babylon στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιείται το Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής. Με την προβολή 56 ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, αλλά και με ενδιαφέροντα αφιερώματα, το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στον ίδιο χώρο, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου.

Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων της τελετής έναρξης του φεστιβάλ, που έγινε προχτές μέσα σε κλίμα έντονα γιορταστικό, ήταν ο σπουδαίος δημιουργός Κώστας Γαβράς, που έλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον κινηματογράφο και στην Ελλάδα, καθώς και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, η οποία μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις ως τώρα εμπειρίες της από το Hellas Filmbox Berlin, αλλά και για κάποια από τα «τεκταινόμενα» της κινηματογραφίας στη χώρα μας.


«Το Hellas FilmBox Festival είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα νεανική πρωτοβουλία, που για δεύτερη χρονιά φέτος παρουσιάζει ένα εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό νέων σκηνοθετών, αλλά και παλαιότερων, με πολλές ταινίες και ντοκιμαντέρ να προβάλλονται για πρώτη φορά στο γερμανικό κοινό και σε διανομείς ταινιών που ενδιαφέρονται», δήλωσε η κυρία Κονιόρδου και προσέθεσε:

«Παράλληλα, διαθέτει και μια θεατρική πλατφόρμα σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, που σκοπεύω να παρακολουθήσω σήμερα το απόγευμα. Ήθελα να έχω προσωπική εμπειρία από το έργο που κάνει αυτή η νεανική διοργάνωση και να εξετάσω τη δυνατότητα να στηριχτεί μελλοντικά, στα οικονομικά πλαίσια του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πιστεύουμε στη νεανική δημιουργικότητα και επιθυμούμε να τη στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

Ακόμα, ήθελα να παρευρεθώ στην πολύ συγκινητική βράβευση του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, στον οποίο οφείλουμε πολλά για το ελεύθερο, ανυπότακτο πνεύμα του και τις σπουδαίες ταινίες που έδωσε και θα δίνει στην παγκόσμια οικογένεια των φίλων του σινεμά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.