Quantcast
RΤBF: Διάσταση απόψεων για το ελληνικό χρέος στους κόλπους του ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

RΤBF: Διάσταση απόψεων για το ελληνικό χρέος στους κόλπους του ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Για «διάσταση απόψεων αναφορικά με το ελληνικό χρέος στους κόλπους των κρατών μελών του ΔΝΤ» κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βελγικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης RΤBF.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει πλήρης συναίνεση μεταξύ των μελών του σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την ανάγκη νέων μέτρων ελάφρυνσής του.

Όπως προστίθεται, το ΔΣ του ΔΝΤ συζήτησε χθες, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του για την ελληνική οικονομία -έκθεση η οποία δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί, αλλά, έχει διαρρεύσει- και έκρινε ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο μακροπρόθεσμα, καλώντας τους Ευρωπαίους να πράξουν περισσότερα για τη μείωσή του. Σε γενικές γραμμές, σημειώνει το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι των κρατών μελών του Ταμείου συντάχθηκαν με τη συγκεκριμένη εκτίμηση, ωστόσο, με κάποιες επιφυλάξεις, ενώ ορισμένοι είχαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη δημοσιονομική πορεία και τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς επίσης και με την αναγκαιότητα ελάφρυνσής του από τους Ευρωπαίους.

Το δημοσίευμα επισημαίνει, αφενός τη σκληρή στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, αφετέρου τις διαφορές που εμφανίστηκαν σε ένα τεχνικό αλλά ταυτόχρονα κρίσιμο σημείο, αναφορικά με το κατά πόσο είναι ρεαλιστικός ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ υπογραμμίζει ότι τα μέλη συμφώνησαν ομόφωνα να ζητήσουν από τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζοντας παράλληλα το βαρύ τίμημα που έχει, ήδη, καταβληθεί από τον ελληνικό λαό.

Τέλος, στη διχογνωμία μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων δανειστών περί του πρακτέου σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση, αναφέρεται και η εφημεριδα De Standaard σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Προβλήματα στην ελληνική τρόικα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.