Quantcast
Σόιμπλε: Το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε το 2015 περιλαμβάνει και το ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε το 2015 περιλαμβάνει και το ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

«Το πρόβλημα που συμφωνήσαμε το 2015 περιλαμβάνει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και νομίζω πως είναι θεωρητική η συζήτηση για το αν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ευρωζώνη πηγαίνει καλά, τα πράγματα στην Ελλάδα δείχνουν να πηγαίνουν καλά και είμαστε σε έναν καλό δρόμο. Είναι δύσκολο το περιβάλλον, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί τα πράγματα στην Ευρώπη δεν είναι εύκολα», σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος και προσέθεσε: «η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, αυτό είναι το ζητούμενο. Το σημαντικό πρόβλημα δεν είναι το χρέος της Ελλάδας, αυτό μακροπρόθεσμα θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Σημαντικό είναι για την Ελλάδα να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη ανάπτυξη και λιγότερη ανεργία. Αυτό είναι το βασικό».

«Πιστεύω πως όλοι θέλουμε να καταλήξουμε (σε συμφωνία για την Ελλάδα) και πως πέρσι όλοι θέλαμε να τελειώσουμε. Νομίζω πως η Ελλάδα χρειάζεται πάντα λίγο περισσότερο χρόνο από όσο πιστεύουμε, αλλά νομίζω πως θα τα καταφέρουμε».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.