Quantcast
Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός

δημοσιεύτηκε:

Μιλώντας στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ο λογαριασμός ανεβαίνει, επισημαίνοντας ότι δεν συμφέρει κανέναν η επανάληψη του καλοκαιριού του 2015.

Ερωτηθείς αν μπορούμε να ελπίζουμε ότι στο επόμενο Εurogroup της 7ης Απριλίου θα «κλειδώσει» η αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής είπε:

«Αυτό είναι το επιδιωκόμενο. Το συντομότερο είναι το καλύτερο για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, αλλά και για την ευρωζώνη, καθώς η παραμονή ανοιχτού του ελληνικού προβλήματος προσθέτει πονοκεφάλους και στην ίδια την ευρωζώνη. Το ζητούμενο τώρα είναι οι εναπομείνασες διαφορές με αμοιβαίες υποχωρήσεις να γεφυρωθούν και επ’ αυτού, νομίζω ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές».

Και πρόσθεσε ο ίδιος: «Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και σιγά-σιγά να βγούμε στο ξέφωτο. Και εδώ η τελική ημερομηνία που νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεπεράσουμε με τίποτα είναι η 22 Μαΐου, να έχουμε εκταμίευση της δόσης, γιατί δεν συμφέρει κανέναν να ζήσουμε ξανά το καλοκαίρι του 2015, όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και γεωπολιτικούς, Τραμπ, Ερντογάν κλπ.».

Στο ερώτημα αν η κυβερνητική πλειοψηφία έχει δυσκολίες να «περάσει» τα νέα μέτρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Καμία. Η συμφωνία που θα φέρουν ο Τσακαλώτος, ο Χουλιαράκης και ο Τσίπρας -η κυβέρνηση- θα εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος και θα ψηφιστεί από τους 153, γιατί κανείς από τους 153 δεν θέλει να “ρίξει” τον Τσίπρα για να έρθει ο Μητσοτάκης. Και δεύτερον, γιατί βλέπουν ότι σε δύσκολες συνθήκες αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο και τρίτον, διότι ο κόσμος πιέζει να βγούμε επιτέλους σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Προτεραιότητα είναι η μείωση της ανεργίας».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.