Quantcast
Ο σχεδιασμός του ΔΕΔΔΗΕ για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά - enikonomia.gr
share

Ο σχεδιασμός του ΔΕΔΔΗΕ για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά

δημοσιεύτηκε:

Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΔΕΔΔΗΕ για τις υποδομές και τη διαχείριση των ηλεκτρικών συστημάτων των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ Ι. Μάργαρης στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Έξυπνα Νησιά: Χάραξη Νέων Δρόμων για τα Νησιά της Ευρώπης» που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Μάργαρης αναφέρθηκε επίσης στο πιλοτικό πρόγραμμα για το «Έξυπνο Νησί» που υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΡΑΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση (60-70%) της διείσδυσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ένα μη διασυνδεδεμένο νησί.

Με αφορμή εξάλλου την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα «Ενεργειακά νησιά» και εν όψει του διεθνούς φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Κρήτη, ο Αντιπρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ παρουσίασε την ατζέντα της Εταιρίας για την προώθηση δράσεων στα ελληνικά νησιά, με κύριους άξονες τις ΑΠΕ, τα Έξυπνα Δίκτυα και τις Νέες Τεχνολογίες, όπως επίσης και τον «χάρτη πορείας» για τις υποδομές των νησιών έως το 2025.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.