Quantcast
Σπυράκη: «Πολιτικό πτώμα» ο Ντάισελμπλουμ αλλά και να φύγει χρειάζονται μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Σπυράκη: «Πολιτικό πτώμα» ο Ντάισελμπλουμ αλλά και να φύγει χρειάζονται μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε στην παρέμβασή της κατά τη συζήτηση για την πορεία της Β΄αξιολόγησης η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ , Μαρία Σπυράκη.

Παράλληλα απευθυνόμενη προς την Κομισιόν διερωτήθηκε εάν ελέγχει ουσιαστικά την πορεία του ελληνικού προγράμματος, δεδομένου ότι ο Επίτροπος Μοσκοβισί χαρακτήρισε «ανθεκτική» την ελληνική οικονομία και μίλησε για υψηλό πλεόνασμα την ώρα που τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες φθάνουν τα 500 εκ και από τις Τράπεζες έφυγαν περί τα 3 δισ. ευρώ.

Η κ. Σπυράκη υποστήριξε πως «ακόμη και αν φύγει αύριο το πρωί ο κ. Ντάϊσελμπλουμ, που μοιάζει με “πολιτικό πτώμα” η πορεία της πατρίδας μας δεν θα αλλάξει» χωρίς μεταρρυθμίσεις και ζήτησε από τους πιστωτές να δουν την ουσία του ελληνικού προγράμματος και να μην χρησιμοποιούν τους αριθμούς για προεκλογικούς σκοπούς.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της κ. Σπυράκη στην Ολομέλεια έχει ως εξής:

«Στην Ελλάδα, ξαναζούμε τον εφιάλτη της αβεβαιότητας. Και αυτός ο εφιάλτης επαναλαμβάνεται και πληγώνει βαθειά τη ζωή των Ελλήνων και δεν είμαστε εδώ για να παραγνωρίσουμε τις ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης που με την καθυστέρηση τους στέλνει το λογαριασμό. Όμως το ερώτημα προς την Επιτροπή που εδώ δεν εκπροσωπείται πλέον από τον Επίτροπο Μοσκοβισί, είναι αν γνωρίζετε τι συμβαίνει πραγματικά στην ελληνική Οικονομία. Άκουσα τον κ. Μοσκοβισί να μιλάει για ανθεκτικότητα και για υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα. Έχετε εικόνα ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού Δημοσίου φτάνουν αυτή την ώρα τα 500 εκατομμύρια; Έχετε εικόνα ότι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2017 έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες περι τα 3 δισεκατομμύρια; Μιλήσατε για τεχνικές αλλαγές στην αγορά Ενέργειας. Έχετε εικόνα ότι η χρηματιστηριακή αξία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού έφθανε στο τέλος του 2014 στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τώρα είναι μόλις 600 εκατομμύρια; Ελέγχετε στα αλήθεια την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών ως Κομισιόν; Μπορείτε να κάνετε ασφαλή πρόβλεψη για το ενδεχόμενο πλήρους πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές το 2018; Χρειαζόμαστε σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις. Ακόμη και αν φύγει αύριο το πρωί ο κ. Ντάϊσελμπλουμ, που μοιάζει με “πολιτικό πτώμα” η πορεία της πατρίδας μας δεν θα αλλάξει. Χρειαζόμαστε και πιστωτές που δεν θα βλέπουν μόνο τους αριθμούς αλλά την ουσία του ελληνικού προγράμματος και δεν θα τη χρησιμοποιούν για προεκλογικούς λόγους.»

Πηγή: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.