Quantcast
Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: 4 νεκροί και μία τραυματίας από την πτώση ελικοπτέρου - enikonomia.gr
share

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: 4 νεκροί και μία τραυματίας από την πτώση ελικοπτέρου

δημοσιεύτηκε:

Τέσσερις νεκροί και μια τραυματισμένη Αρχιλοχίας είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης του ελικοπτέρου τύπου “Χιούι” της Αεροπορίας Στρατού, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.



Αυτοί είναι οι νεκροί του ελικοπτέρου

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΓΕΕΘΑ τα ονόματα των στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους στο στρατιωτικό ελικόπτερο που έπεσε στο Σαραντάπορο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή.

Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».


Το χρονικό

Από τις πρωινές ώρες (07:50) , υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Huey UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε και ανεφοδιάστηκε στην Λάρισα.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο αναχώρησε από τη Λάρισα με προορισμό την Καστοριά, ωστόσο λίγο μετά την απογείωσή του, έχασε την επαφή με τα στρατιωτικά ραντάρ.

Ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς επέβαινε στο στρατιωτικό ελικόπτερο

Στο στρατιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας επέβαιναν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγος Ζαννιδάκης, σύμφωνα με το militaire.gr.

Υπενθυμίζουμε ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Καστοριά.

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ


«Το ελικόπτερο απογειώθηκε 7.25 το πρωί, ήταν τύπου «Χιούι» στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης από τη Λάρισα στην Κοζάνη, απογειώθηκε από τη βάση της αεροπορίας στρατού στο Στεφανοβίκειο και κινήθηκε στην 110 πτέρυγα μάχης όπου αφού προσγειώθηκε, επέβησαν στελέχη της πρώτης στρατιάς και ακολούθως 7.38 απογειώθηκαν για την προγραμματισμένη πτήση» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ Βασίλης Μπελετσιώτης κατά την επίσημη ενημέρωση για την τραγωδία με το στρατιωτικό ελικόπτερο.

«Στις 7.38 υπήρξε απώλεια επικοινωνιών με το ελικόπτερο, ακολούθησε απώλεια ίχνους ραντάρ από τον τοπικό σταθμό της πολεμικής αεροπορίας. Ο προβλεπόμενος χρόνος προσγειώσεως του ήταν 8.50. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν προσγειώθηκε. Αυτομάτως ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:


Αυτή είναι η περιοχή που εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο

Αυτή είναι η περιοχή που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Στρατού Ξηράς UH-1H στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Στην περιοχή βρίσκονται μέσα διάσωσης, σύμφωνα με το ΓΕΣ, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, καθώς εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής:


Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.