Quantcast
Να εφαρμοστούν οι κανόνες διαφάνειας τονίζει ο ΣΦΕΕ - enikonomia.gr
share

Να εφαρμοστούν οι κανόνες διαφάνειας τονίζει ο ΣΦΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ της διαφάνειας τίθεται ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με αφορμή τη δημοσιοποίηση στις ιστοσελίδες των φαρμακευτικών εταιρειών και στον ΕΟΦ των παροχών προς γιατρούς και επαγγελματίες Υγείας (δωρεές, χορηγίες, εγγραφές σε συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις).

Είχε προηγηθεί η προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία έβαλε φρένο στο σχέδιο του υπουργείο Υγείας στο σχετικό κώδικα δημοσιοποίησης των ονομάτων των γιατρών και των παροχών.

“Διαφάνεια και προστασία προσωπικών δεδομένων στο χώρο της Υγείας, δεν είναι ασύμβατες έννοιες. Αντιθέτως, η προαγωγή τους διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, κατοχυρώνει τα συμφέροντα των ασθενών και εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης στους πολίτες.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος τάσσεται σταθερά υπέρ της εφαρμογής κανόνων διαφάνειας και αναμένει από την Πολιτεία να προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις, για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η σχετική νομοθεσία” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.