Quantcast
SZ: Ζήτηση για ελληνικά ομόλογα - enikonomia.gr
share

SZ: Ζήτηση για ελληνικά ομόλογα

δημοσιεύτηκε:

«Ζήτηση για ελληνικά ομόλογα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στις οικονομικές σελίδες της Süddeutsche Zeitung, το οποίο αναφέρεται στη θετική εικόνα που κατέγραψαν σήμερα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στις διεθνείς χρηματαγορές.

«Η Ελλάδα, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, έβαλε τέλος στη διαμάχη με τους διεθνείς πιστωτές για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Τώρα μπορούν να εκταμιευθούν επιπρόσθετα χρήματα από το πρόγραμμα δανειακής βοήθειας ύψους 86 δις ευρώ, δήλωσε ο Έλληνας υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνέχεια οι επενδυτές έσπευσαν θαρραλέα να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, κάτι που κατά συνέπεια έσπρωξε την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου προς τα κάτω, υποχωρώντας στο 6,043%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δυόμισι χρόνια. Εντούτοις η Ελλάδα αγόρασε έτσι μόνο λίγο χρόνο, ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτικής της DZ Bank Nτάνιελ Λεντς. ‘Δεν καταγράφηκε κάποια σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα των περαιτέρω ελαφρύνσεων του χρέους’. Aλλά για να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στην αγορά κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο», σημειώνει η SZ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.