Quantcast
Πιτσιόρλας στον Realfm 97,8: Να μειωθούν και άλλο φόροι και εισφορές στους εργαζομένους - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας στον Realfm 97,8: Να μειωθούν και άλλο φόροι και εισφορές στους εργαζομένους

δημοσιεύτηκε:

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε ότι πρέπει να μειωθούν κι άλλο φόροι και εισφορές στους εργαζομένους.

Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, “θα προτιμούσα να ξεκινήσουμε, μόλις μπορέσουμε, από τη μείωση της φορολόγησης της εργασίας. Το πρώτο που θα πρέπει να βάλουμε μπροστά είναι οι άνθρωποι που είναι το πολύτιμο κεφάλαιο μας, οι άνθρωποι που είναι μορφωμένοι, που έχουν πολλά προσόντα, που έχουν τη δυνατότητα να μπολιάσουν την οικονομία με τη γνώση -αυτό χρειάζεται η ελληνική οικονομία- να αμείβονται και καλά και να μην έχουν τόσο υψηλή φορολόγηση. Ένας εργαζόμενος για παράδειγμα που κοστίζει στην επιχείρησή του 3.500 ευρώ να μην παίρνει στο χέρι 1.200-1.300, για να μπορέσουν να μείνουν στην Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι”.

Ο ίδιος τόνισε ότι η μείωση στους συντελεστές των φυσικών προσώπων θα ξεκινήσει ήδη με τα αντίμετρα, δειλά – δειλά. Και στη συνέχεια θα πρέπει να πάμε στις επιχειρήσεις.

Στο ερώτημα εάν πρέπει να μειωθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε:

«Όλα πρέπει να γίνουν. Απλώς πρέπει να γίνουν χωρίς η χώρα να ξαναγυρίσει πίσω και χωρίς να διακινδυνεύσουμε όλες τις θυσίες που κάναμε τα χρόνια της κρίσης για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Δεν έχει νόημα να διεκτραγωδούμε την κατάσταση μας, είναι να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κατάσταση».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ

Πηγή: enikos.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.