Quantcast
O Σκουρλέτης στον Realfm 97,8 μετά τη συνάντησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Πρωθυπουργό: Το πιο πιθανό η αποκλιμάκωση - enikonomia.gr
share

O Σκουρλέτης στον Realfm 97,8 μετά τη συνάντησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Πρωθυπουργό: Το πιο πιθανό η αποκλιμάκωση

δημοσιεύτηκε:

Η συνάντηση πήγε καλά και το πιο πιθανό είναι να αποκλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις εκτίμησε ο Πάνος Σκουρλέτης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Μόλις βγήκα από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ομοσπονδία των εργαζομένων την ΠΟΕ – ΟΤΑ, θεωρώ ότι πήγε καλά και το πιο πιθανό είναι να έχουμε μία αποκλιμάκωση και να επανέλθει η ομαλότητα” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε:

“Μεταφράζοντας το κλίμα της συζήτησης νομίζω ότι πρέπει να αισιοδοξούμε”.

Ερωτηθείς εάν είναι αποτυχία για τους αρμόδιους υπουργούς να φτάνει το θέμα στον Πρωθυπουργό ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: “Δεν είναι και ταμπού το να συζητά ο Πρωθυπουργός απευθείας με διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, δεν πρέπει να είναι απροσπέλαστος ο Πρωθυπουργός. Και ξέρετε ότι η δικιά μας πολιτική ζωή, η συνδικαλιστική έχει τους δικούς της κανόνες και παραδόσεις. Άρα, ότι συμβάλει στην εξεύρεση λύσης είναι καλό, αυτό νομίζω ότι θέλει ο κόσμος”.

Στο ερώτημα τι υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συμβασιούχους των δήμων περισσότερο από ό,τι μπορούσε να δώσει ο ίδιος και έτσι βαίνουμε σε εκτόνωση ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε μεταξύ άλλων “διευκρινίσαμε ακόμα παραπάνω τα θέματα του διαγωνισμού που πρόκειται να γίνει, μέσω της αποσαφήνισης των όρων της μοριοδότησης και των ορίων ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα κάναμε και μία πολιτική συζήτηση, κατά τη οποία συμπέσανε οι απόψεις μας για το ποιος πρέπει να έχει την ευθύνη για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, δηλαδή το να μην παραδώσουμε αυτήν τη βασική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες. Η αντίστοιχη εμπειρία στο εξωτερικό έχει δείξει ότι μεταφράζεται σε μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τον πολίτη, όχι καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.