Quantcast
Τζανακόπουλος: Ο δρόμος για έξοδο στις αγορές άνοιξε μετά την απόφαση του Eurogroup - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Ο δρόμος για έξοδο στις αγορές άνοιξε μετά την απόφαση του Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

«Yπάρχει σε εξέλιξη μια τεράστια αντικυβερνητική επιχείρηση που υλοποιείται με τη συνεργασία οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών δυνάμεων», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Documento», που δημοσιεύεται με τίτλο «Η ΝΔ και συγκεκριμένα ΜΜΕ λειτουργούν ως κατασκευαστές σκανδάλων».

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό με τη φανταστική κατασκευή περί δήθεν παρεμβάσεων στην ελληνική δικαιοσύνη», σημειώνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το πώς η πρώτη έξοδος στις αγορές θα γίνει στο καλύτερο δυνατό χρονικό σημείο και το ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της οικονομίας να μη μείνει στους αριθμούς, αλλά να φτάσει στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

«Η ΝΔ έχει ένα νέο mantra: Την καταγγελία των υποτιθέμενων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. Η ΝΔ αλλά και διάφοροι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και ΜΜΕ έχουν ξεχειλώσει την έννοια της διάκρισης των εξουσιών ώστε ακόμη και ο σχολιασμός επί δικαστικών αποφάσεων να θεωρείται παραβίαση της αρχής», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει: «Είναι πάρα πολύ περίεργο το γεγονός ότι τα ζητήματα τα οποία ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να θέσει στην κορυφή της ατζέντας, ξαφνικά αποτελούν και πρώτο θέμα σε κεντρικά δελτία ειδήσεων μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών. Εγώ δεν το θεωρώ σύμπτωση αυτό, θεωρώ ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια τεράστια αντικυβερνητική επιχείρηση που υλοποιείται με την συνεργασία οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών δυνάμεων. Και η αιτία είναι πολύ απλή. Έχει να κάνει με το ότι σε πάρα πολλά πεδία η Κυβέρνηση έχει αλλάξει πρακτικές του παρελθόντος που δημιούργησαν ένα πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό σύμπλεγμα εξουσίας το οποίο σήμερα αμφισβητείται. Για να μας επιτίθενται λοιπόν οι φορείς και οι εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας με τέτοια σφοδρότητα κάτι σωστό κάνουμε μάλλον».

Για τη στάση του κ. Μητσοτάκη σημειώνει ότι ο πρέοδρος της Ν.Δ «έχει άλλου είδους σκοπιμότητες» και προσθέτει: «Καταρχάς, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό με τη φανταστική αυτή κατασκευή περί δήθεν παρεμβάσεων στην ελληνική δικαιοσύνη διότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο πεδίο της οικονομίας και να καταστροφολογεί ανέξοδα όπως έκανε πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η κριτική του όμως έχει και ένα ιδεολογικό βάθος και πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό. Διότι επαναλαμβάνει τα πιο παρωχημένα επιχειρήματα της φιλελεύθερης θεωρίας σύμφωνα με την οποία κάθε πολιτική δύναμη που δεν ταυτίζεται με τις επιταγές των αγορών και με την ιδεολογία τους οδηγεί άνευ άλλου τινός στον ολοκληρωτισμό. Και ο κ. Μητσοτάκης με μια επικίνδυνη πολιτική επιλογή θέλει για άλλη μία φορά στην ιστορία αυτής της χώρας να ταυτίσει την Αριστερά με τον ολοκληρωτισμό. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζει ότι στη Δυτική Ευρώπη οι δυνάμεις που αμφισβήτησαν τη Δημοκρατία και οδήγησαν στον ολοκληρωτισμό προήλθαν αποκλειστικά από την μήτρα της Δεξιάς».

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει «κατασκευασμένο σκάνδαλο» την υπόθεση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και αναρωτιέται: «Μήπως το πραγματικό σκάνδαλο, η ουσία της υπόθεσης είναι ότι μπορεί να υπάρχει συγκάλυψη ποινικών ευθυνών κάποιων για την μεταφορά της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που κατασχέθηκε ποτέ στην Ευρώπη; Αυτό είναι το πραγματικό θέμα και η σιωπή πολλών γύρω από αυτό είναι εκκωφαντική…»

Σε ερώτηση για την πρώτη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές απαντά ότι «ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές έχει ανοίξει μετά την απόφαση της 15ης Ιουνίου του Eurogroup, η οποία αποτελεί θετικό ορόσημο στην πορεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018». Ξεκαθαρίζει, δε, πως «δεν θα γίνει για επικοινωνιακούς λόγους αλλά θα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής για την απόκτηση οριστικής πρόσβασης στις αγορές χρήματος», ενώ για την άποψη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να γίνουν πρώρα ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις και μετά η έξοδος στις αγορές, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τονίζει πως είναι «καλοδεχούμενη», λέγοντας ότι «όλοι, εξάλλου, τελευταία εκφράζουν την άποψη τους για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.