Quantcast
Λαμπρούλης: Να γίνει δεκτή ολόκληρη η τροπολογία του ΚΚΕ για τα δεδουλευμένα - enikonomia.gr
share

Λαμπρούλης: Να γίνει δεκτή ολόκληρη η τροπολογία του ΚΚΕ για τα δεδουλευμένα

δημοσιεύτηκε:

Την άποψη πως «το καλύτερο θα ήταν να γίνει δεκτή ολόκληρη η τροπολογία» που κατέθεσε το ΚΚΕ και η οποία προβλέπει πως οι καθυστερήσεις των μισθών στους εργαζόμενους αποτελεί μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, εξέφρασε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης σε συνέντευξη του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπρούλης με την τροπολογία αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί «η πάγια τακτική της εργοδοσίας να αφήνει απλήρωτους χιλιάδες πλέον εργαζομένους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στη συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε επίσης και στο νόμο που αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τονίζοντας πως «η “μεταρρυθμιστική τομή” στο σύστημα Π.Φ.Υ. που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη σύγχρονων κρατικών Μονάδων Υγείας, Κ.Υ. που θα καλύπτουν όλες τις λαϊκές ανάγκες δωρεάν».

Σχετικά τη συζήτηση που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Λαμπρούλης σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό, η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές με το τέλος των μνημονίων» καθώς όπως τονίζει ο ίδιος η κυβέρνηση «έχει αποδεχθεί τα “ματωμένα” πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060»

Τέλος, σχετικά με τις αλλαγές στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και το πρόσφατο νομοσχέδιο ο κ. Λαμπρούλης τόνισε πως διαμορφώνεται «ένα πλαίσιο που ευνοεί πιο αποτελεσματικά την υποταγή της λειτουργίας των ιδρυμάτων στις στοχεύσεις του κεφαλαίου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.