Quantcast
Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Βορειονατολική Αττική - enikonomia.gr
share

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Βορειονατολική Αττική

δημοσιεύτηκε:

Στο Μετόχι και το Μικροχώρι έδιδαν τη μάχη όλη τη νύχτα και συνεχίζουν να τη δίνουν με το πρώτο φως της ημέρας ,οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό.

Στo Mετόχι υπάρχουν σπίτια αλλά διάσπαρτα, εκτός χαράδρας, τα οποία κινδυνεύουν όταν η φωτιά ξεφεύγει εκτός χαράδρας.

Οπως δήλωσε λίγο μετά τις 06:00 το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στην τηλεόραση της ΕΡΤ κινείται απειλητική, αλλά με αργό ρυθμό και χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Στο Καπανδρίτι, η γραμμή άμυνας βρίσκεται στις περιοχές στο Μικροχώρι και το Μετόχι όπου δημιουργούνται από δυνάμεις του στρατού ζώνες αναχαίτισης ώστε να περικυκλωθεί η φωτιά. Το πύρινο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς την ευρύτερη περιοχή του οικισμού Ούλμπερι, στον Αγιο Συμεών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Αναζωπυρώσεις υπήρχαν σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου, τις οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στις 2.30 τη νύχτα, από την αστυνομία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.