Quantcast
Συνάντηση Τίλερσον με τους ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Τίλερσον με τους ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες

δημοσιεύτηκε:

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον, την επικείμενη αποπομπή του οποίου από τον Ντόναλντ Τραμπ προαναγγέλλει ο αμερικανικός Τύπος, θα συναντηθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες με τους ομολόγους του των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕ.

Η συνάντηση θα λάβει μορφή γεύματος και θα διεξαχθεί πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

Η πρόσκληση προήλθε από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. «Η διατλαντική συνεργασία παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας μας. Ο εντατικός διάλογος και μία ισχυρή σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ουσιαστικοί για τους λόγους αυτούς», αναφέρεται στο κείμενο της πρόσκλησης που απηύθυνε προς τους ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών.

Από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ σημαδεύτηκαν από σειρά διαφωνιών σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το ελεύθερο εμπόριο ή η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει ανασχηματισμό για «τις επόμενες εβδομάδες», στο πλαίσιο του οποίου ο σημερινός διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο θα αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής διπλωματίας.

Ομως, η εκπρόσωπος του Ρεξ Τίλερσον έσπευσε να δώσει τη διαβεβαίωση ότι «οι φήμες περί ανασχηματισμού δεν είναι αληθινές». «Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει να κάνει καμία ανακοίνωση για αλλαγή οποιουδήποτε προσώπου», είπε η Χέδερ Νάουερτ.

«Ο (Ρεξ) Τίλερσον αγαπά την εργασία του. Εχει πολλή δουλειά», πρόσθεσε η εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει πολλές προγραμματισμένες συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη.

Μετά τις Βρυξέλλες, ο Ρεξ Τίλερσον θα βρεθεί στη Βιένη για να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.