Quantcast
Παυλόπουλος: Να εξαλείψουν τα Σκόπια τον αλυτρωτισμό - enikonomia.gr
share

Παυλόπουλος: Να εξαλείψουν τα Σκόπια τον αλυτρωτισμό

δημοσιεύτηκε:

“Η ιστορία το έχει αποδείξει ότι η μεγάλη μας δύναμη είναι και παραμένει το ότι υπερασπιστήκαμε τον τόπο και τα εθνικά μας θέματα κάθε φορά που υπήρχε αρραγής ενότητα πάνω στα θέματα αυτά. Ένα μεγάλο δίδαγμα, οι μεγάλοι διχασμοί ήταν οι οποίοι μας δημιούργησαν προβλήματα”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον ΠρωθυπουργόΑλέξη Τσίπρα. στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

“Το ζήτημα του αλυτρωτισμού και η εξάλειψή του, δεν είναι μόνο ζήτημα της Ελλάδας, δεν είναι θέμα που το θέτουμε μόνο εμείς. Πρέπει να καταλάβουν και οι γείτονες μας ότι είναι ζήτημα της Ε.Ε., ο αλυτρωτισμός είναι εντελώς αντίθετος με το ευρωπαϊκό αντικείμενο. Επομένως οποιαδήποτε πορεία της χώρας αυτής και προς την Ε.Ε. περνάει μέσα από την εξάλειψη όλων εκείνων των αλυτρωτικών στοιχείων που υπάρχουν.

Άλλωστε, το ότι υπήρχαν αλυτρωτικές τάσεις στο όνομα αυτό, ήταν κάτι που αναγνώρισαν οι πάντες με πρώτες τις ΗΠΑ μόλις δημιουργήθηκε το κράτος αυτό ως μέρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας”, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

“Τώρα που κάνουμε αυτή τη συζήτηση, ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του γιατί η ιστορία έχει συνέχεια. Όπως εμείς είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας , έτσι πρέπει να είναι όλοι, προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς έχουμε την καλή πρόθεση και θέληση. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα πράγμα: Εμείς, υπερασπιζόμαστε την ιστορία, το διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.