Quantcast
Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στην επίλυση του ζητήματος με τη ΠΓΔΜ - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στην επίλυση του ζητήματος με τη ΠΓΔΜ

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθησή του ότι έχει δημιουργηθεί ένα ιστορικό «παράθυρο ευκαιρίας» για την οριστική επίλυση του ονοματολογικού, εκφράζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του που φιλοξενεί το γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediart».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα και η νέα κυβέρνηση Ζάεφ προχωρούν με αποφασιστικά βήματα στην οριστική επίλυση της διαμάχης επί της ονομασίας της πΓΔΜ, έπειτα από 25 χρόνια λανθασμένων χειρισμών και κωλυσιεργίας των προηγούμενων κυβερνήσεων των δύο χωρών» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

Μεταξύ άλλων, θέτει το θέμα της σταθερότητας στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στα Δυτικά Βαλκάνια, «όπου επί δεκαετίες υποφέρουν από αλυτρωτικές επιδιώξεις λαϊκιστικών κυβερνήσεων και εθνικισμούς, που δυσκολεύουν το διάλογο, καθώς και της αντιμετώπισης του κινδύνου αναζωπύρωσης του αλβανικού εθνικισμού».

Επίσης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, ότι «το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να κλείσουμε εκκρεμή ζητήματα και μέτωπα, και με τη συμβολή των Ευρωπαίων εταίρων μας να χαράξουμε ένα νέο μέλλον για την περιοχή, μακριά από τα φαντάσματα, τους ανορθολογισμούς και τα αδιέξοδα του παρελθόντος».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.