Quantcast
Βάλντις Ντομπρόβσκις: Μετά την 20ή Αυγούστου τα μέτρα για το χρέος - enikonomia.gr
share

Βάλντις Ντομπρόβσκις: Μετά την 20ή Αυγούστου τα μέτρα για το χρέος

δημοσιεύτηκε:

Του Θάνου Αθανασίου

Το μήνυμα ότι η εκτέλεση των μέτρων της δεύτερης φάσης της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σε συνέχεια των αποφάσεων Μαΐου-Ιουνίου 2017, θα έρθει «τμηματικά» και θα είναι διασυνδεδεμένη με όρους εκπλήρωσης των μεσοπρόθεσμων υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα στέλνει μιλώντας στη Realnews ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως τα μέτρα για το χρέος θα εκτελεστούν ως επί το πλείστον μετά την 20ή Αυγούστου και θα εξαρτώνται από την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων.

H «R» συνάντησε τον Β. Ντομπρόβσκις στον 11ο όροφο του κτιρίου της Κομισιόν και του απηύθυνε το βασικό ερώτημα πώς θα διεξαχθεί ο έλεγχος της χώρας μετά την 20ή Αυγούστου. Ο αντιπρόεδρος έθεσε το θέμα της εμπιστοσύνης των αγορών και σημείωσε ότι οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να τηρηθούν:



«Υπάρχουν μπροστά μας συζητήσεις σε σχέση με μέτρα για το δημόσιο χρέος και για το πώς η Ελλάδα θα γυρίσει στις αγορές. Υπάρχουν και συζητήσεις σε σχέση με τον μηχανισμό που συνδέει τις αποπληρωμές με την ανάπτυξη. Ολα αυτά συνεπάγονται ότι τα μέτρα για το χρέος θα αρχίσουν να υλοποιούνται ως επί το πλείστον στην περίοδο μετά το πρόγραμμα. Κατά συνέπεια, η συνέχιση της υλοποίησης των συμφωνηθέντων και η επίτευξη των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος θα είναι καθοριστικής σημασίας για την παραμονή της Ελλάδας εντός τροχιάς σε σχέση και με τα μέτρα για το χρέος».

Ο Β. Ντομπρόβσκις προειδοποίησε πως η εμπιστοσύνη των αγορών μπορεί να χαθεί εύκολα αν η χώρα εκτροχιαστεί.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.