Quantcast
Η Γαλλία τιμά τον αστυνομικό Αρνό Μπελτράμ - enikonomia.gr
share

Η Γαλλία τιμά τον αστυνομικό Αρνό Μπελτράμ

δημοσιεύτηκε:

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα αστυνομικά τμήματα της Γαλλίας, με τη χώρα να αποδίδει τιμές ήρωα στον 45χρονο αντισυνταγματάρχη της Εθνικής Χωροφυλακής, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν πήρε οικειοθελώς τη θέση ομήρου στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ.

Ο 45χρονος Αρνό Μπελτράμ υπέκυψε στα τραύματά του τα ξημερώματα του Σαββάτου, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να τον χαρακτηρίζει ήρωα, σημειώνοντας ότι αξίζει τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρου του έθνους για το θάρρος και την αυταπάρνησή του.

Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου της Τρεμπ ως φόρος τιμής στους τέσσερις νεκρούς της επίθεσης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην έρευνα, ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης Ρεντουάν Λακντίμ, μαροκινής καταγωγής, έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του, όχι μακριά από το σημείο.

Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους τρεις ανθρώπους (μαζί με τον αντισυνταγματάρχη της χωροφυλακής) κατά την ομηρεία στο σουπερμάρκετ στην Τρεμπ, ενώ συνολικά τραυμάτισε 15 άτομα προτού πέσει νεκρός μετά από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.