Quantcast
Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη - Εκκενώνονται οικισμοί - enikonomia.gr
share

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη – Εκκενώνονται οικισμοί

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από τη 1 το μεσημέρι σε εργοστάσιο στο Όλβιο Ξάνθης. Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά χωρίς έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2,gr, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε η εκκένωση οικισμών. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου .

Πιθανότερη αιτία της φωτιάς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών.




Η ανακοίνωση της εταιρείας

“Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.

Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.
Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.
Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση”.
Πηγή φωτό και πληροφοριών: xanthi2.gr, enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.