Quantcast
Debate Μπάρκα - Γεωργιάδη στον RealFm 97,8 για το Σκοπιανό - enikonomia.gr
share

Debate Μπάρκα – Γεωργιάδη στον RealFm 97,8 για το Σκοπιανό

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για το Σκοπιανό στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

“Έμεινα έκπληκτος από τη συνέντευξη Κοτζιά. Στην προσπάθειά του να μειώσει το όποιο πολιτικό κόστος θα είχε η κυβέρνηση Τσίπρα στην περίπτωση που προχωρούσε σε λύση του Σκοπιανού ζητήματος, τί έκανε επί περίπου 1,5 ώρα; Προσπαθούσε να πει ότι έχει στα χέρια του ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι κατά το παρελθόν άλλες κυβερνήσεις στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης είχαν δεχθεί είπε συγκεκριμένα τη μακεδονική εθνότητα, τη μακεδονική γλώσσα, τη σύνθετη ονομασία και διάφορα άλλα. Έμεινα έκπληκτος για τον εξής λόγω ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτά είναι αληθή, ότι τα έχει, τι ακριβώς σημαίνουν διπλωματικά; Απολύτως τίποτα. Μία πρόταση που δεν έχει γίνει αποδεκτή δεν δεσμεύει κανέναν. Μου έκανε αλγεινότατη εντύπωση η αντιπαράθεση του με τον κ. Μπαμπινιώτη, ενώ ο κ. Μπαμπινιώτης έσπευσε να εξηγήσει ότι ουδέποτε ελληνική κυβέρνηση έθεσε θέμα αναγνώρισης της μακεδονικής γλώσσας το 1977. Ο κ. Κοτζιάς επέμενε ότι ο κ. Μπαμπινιώτης λέει ψέμματα. Αυτό είναι ένα επιχείρημα που πρέπει να χρησιμοποιεί η σκοπιανή κυβέρνηση, όχι η ελληνική. Έλληνα υπουργό Εξωτερικών που δίνει τόσο μεγάλη μάχη για να υπερασπιστεί τις θέσεις των Σκοπιανών πραγματικά δεν έχω ξαναδεί. Δηλαδή σε έβγαζε από τα ρούχα σου η συνέντευξη του κ. Κοτζιά. Η υιοθέτηση από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών όλων των θέσεων των Σκοπίων με βγάζει από τα ρούχα μου. Πιστεύω ότι έχουν ήδη συμφωνήσει και αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες με την εμπλοκή είναι ένα θέατρο”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

“Δεν κατάλαβα τη θέση της ΝΔ, τόση ώρα που μιλάει ο κ. Γεωργιάδης και αντιλαμβάνονται γιατί, διότι υπάρχει διχογνωμία στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο κ. Γεωργιάδης είναι υπεύθυνος των λεγομένων του. Η θέση της κυβέρνησης και του κ. Κοτζιά είναι συγκεκριμένη, ότι υπάρχει μια συνέχεια στην εξωτερική πολιτική. Ο κ. Κοτζιάς απάντησε χθες σε όσους του στέλνουν κατά καιρούς σφαίρες, σκόνες, απειλητικά μηνύματα για μια θέση της χώρας μας που έχει συνέχεια. Το να αγκαλιάζουν ή να κρύβονται πίσω από τα συλλαλητήρια, που κάνει ο κόσμος, έχει κάθε δικαίωμα,να κρύβονται κυβερνήσεις, πρώην υπουργοί, δεν περιποιεί τιμή σε ένα κόμμα που έχει κυβέρνηση αυτόν τον τόπο, όπως η ΝΔ, ή άνθρωποι που έχουν ασκήσει την εξωτερική πολιτική, όπως η κ. Μπακογιάννη. Εμείς πηγαίνουμε με βάση τη γραμμή που έχει χαραχθεί τόσα χρόνια. Η ΝΔ κοιτάει στο εσωτερικό της και αυτός που καθορίζει την γραμμή την έχει παραδώσει στο πρώην ΛΑΟΣ και στην Πολιτική Άνοιξη, που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα” ανέφερε ο κ. Μπάρκας.

“Το 2008 ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, πράγματι πίεζα για σκληρότερη γραμμή στο Σκοπιανό, όπως έκανε τότε η Κ.Ο. μας. Σε αυτές μας τις ανησυχίες απάντησε ο κ. Κώστας Καραμανλής με το βέτο στο Βουκουρέστι. Ο Κώστας Καραμανλής δεν συμφώνησε τελικά σε σύνθετη ονομασία. Αυτή είναι η πραγματικότητα” ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

“Λυπάμαι πολύ για τη νέα θέση της ΝΔ όσον αφορά ένα κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής. Η ΝΔ έχει πληγωθεί από αυτή την ιστορία, έχει διασπαστεί, έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τότε. Ο κ. Καραμανλής και η κ. Μπακογιάννη έχουν τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα, η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Εμείς τοποθετούμε το ζήτημα στις βάσεις που έχει χαράξει η χώρα τόσα χρόνια” τόνισε ο κ. Μπάρκας.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.