Quantcast
Έντονη διαμαρτυρία της Μόσχας για την «αντιρωσική ρητορική» της Αθήνας μετά τις απελάσεις - enikonomia.gr
share

Έντονη διαμαρτυρία της Μόσχας για την «αντιρωσική ρητορική» της Αθήνας μετά τις απελάσεις

δημοσιεύτηκε:

Την έντονη διαμαρτυρία της στον πρέσβη της Ελλάδας Ανδρέα Φρυγανά εξέφρασε η Μόσχα δια του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο διαμαρτύρεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την αντιρωσική ρητορική της Αθήνας. Την ανακοίνωση ανάρτησε στο Twitter και η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

«Στις 20 Ιουλίου στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο εξεφράσθη έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακόμη πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα

Νωρίτερα ο Ελληνας πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για δεύτερη φορά σε έξι ημέρες. Η συνάντηση κράτησε περίπου 50 λεπτά και όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του realfm 97,8, έγινε σε φιλικό κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μία ανασκόπηση του ζητήματος που έχει ανακύψει ανάμεσα στη Μόσχα και την Αθήνα.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα μέσω του Twitter αναφέρει ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο, το Αφιερωματικό έτος Ρωσία – Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

Και συνεχίζει:

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας.

Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».

Πηγή: real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.