Quantcast
Θεοδωράκης στον Realfm 97,8: Είναι χρέος του Πρωθυπουργού να αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που έχασαν τη μάχη στο Μάτι - enikonomia.gr
share

Θεοδωράκης στον Realfm 97,8: Είναι χρέος του Πρωθυπουργού να αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που έχασαν τη μάχη στο Μάτι

δημοσιεύτηκε:

“Είναι σίγουρο ότι έγιναν πολλά λάθη, είναι σίγουρο ότι υπήρξε κακή εκτίμηση της κατάστασης, ήταν απροετοίμαστοι προφανώς για μια τέτοια φωτιά και το ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο. Τα μεγαλύτερα λάθη είναι ότι δεν εκτιμήθηκε ότι αυτό το μέτωπο ήταν το μεγαλύτερο εκείνη τη στιγμή και πολλά μέσα επιχειρούσαν στην άλλη πλευρά της Αττικής, στείλαμε λίγες δυνάμεις, δεν υπολογίστηκε ότι απειλούσε κατοικημένη περιοχή και τελικά δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης” δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Στραβελάκη.

“Το σίγουρο είναι ότι σε πολιτικό επίπεδο υπήρχαν ευθύνες από αυτούς που ήταν επικεφαλής σε αυτή τη μάχη. Χάσαμε πολλούς ανθρώπους, χάσαμε έναν πόλεμο στο Μάτι, όταν χάνεις έναν πόλεμο κάποιοι έχουν ευθύνη και πρέπει να την αναλάβουν. Δεν είναι της ώρας να κυνηγάμε πολιτικά ο ένας τον άλλον, αλλά δεν είναι και η ώρα να καλύπτουμε τις ευθύνες. Ζήτησα υπεύθυνα να υπάρξουν αποπομπές ή παραιτήσεις των ανθρώπων που έχασαν αυτή τη μάχη στο Μάτι. Δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να νιώθει απροστάτευτη και όταν δεν υπάρχει τιμωρία, η ελληνική κοινωνία νιώθει απροστάτευτη” τόνισε.

“Προφανώς και δεν με καλύπτει (σ.σ. η ανάληψη πολιτικής ευθύνης) γιατί το ένα βήμα είναι να αναλάβει κάποιος την πολιτική ευθύνη, αλλά το άλλο είναι να πει στον κόσμο τι σημαίνει αυτή η πολιτική ευθύνη. Ότι συνεχίζουμε και όλα καλά; Ότι καλύπτουμε τους υπουργούς και τους αξιωματούχους που έκαναν λάθη;” ανέφερε.

“Πριν μιλήσει η δικαιοσύνη, πρέπει να μιλήσει η ίδια η κυβέρνηση και πρέπει να αποφασίσει ότι έγιναν σοβαρά λάθη και δεν διορθώνονται έτσι κι αλλιώς, που σημαίνει απομάκρυνση υπουργών και αξιωματούχων” συμπλήρωσε.

“Είναι χρέος του Πρωθυπουργού να αποδώσει αυτός τις ευθύνες. Ο ελληνικός λαός θα τις αποδώσει όταν κληθεί” είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.