Quantcast
Καραγκούνης στον Realfm 97,8: Ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι μια προνομιακή διάταξη - enikonomia.gr
share

Καραγκούνης στον Realfm 97,8: Ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι μια προνομιακή διάταξη

δημοσιεύτηκε:

«Αδιανόητο αυτό που συνέβη με την περίπτωση της κ. Ζαχαράκη. Δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο τα τελευταία 30 χρόνια. Δηλαδή να μπαίνει αστυνομία σε ένα πολιτικό κόμμα και να ψάχνουν ένα πολιτικό πρόσωπο. Δεν είναι ωραίο και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του κόσμου το καταλαβαίνουν αυτό. Δεν ξέρω με ποια πρωτοβουλία έγινε και δεν ξέρω εάν αυτό το γεγονός το γνωρίζει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και δεν γνωρίζω εάν το ξέρουν και οι αρμόδιοι υπουργοί. Δεν είναι ωραίο αυτό και ειδικά το 2018 να συζητάμε ότι περιπολικά ψάχνουν πολιτικά πρόσωπα» τόνισε οΚώστας Καραγκούνης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Λυριτζή.

«Με αυτές τις κινήσεις γυρίζουμε σε άλλες εποχές» πρόσθεσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη ιστορία έπρεπε να είχε λήξει εξαρχής. Και μόνο που θα καταλάβαινε η κ. Γεροβασίλη τι συνέβαινε θα έπρεπε να το σταματήσει εκείνη τη στιγμή».

«Χρειάζεται να δούμε τη διαδικασία του αυτοφώρου. Είμαι εναντίον αυτής της διαδικασίας. Ο νόμος είναι σοφός, αλλά πρέπει να δούμε τη διαδικασία» είπε.

Αναφορικά με την υπόθεση Φλώρου ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπαίνει στη διαδικασία να καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου. Ο νόμος στο γενικό του πλαίσιο έχει ελαστικοποιήσει τα κριτήρια αποφυλάκισης. Ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι μια προνομιακή διάταξη. Ο Φλώρος είχε μια πρόσκαιρη κάθειρξη στα 21 χρόνια, το 1/5 της ποινής είναι στα τέσσερα χρόνια, αν συνυπολογίσουμε και τα μεροκάματα μέσα στη φυλακή, μετράνε στα 2 χρόνια και αυτός μπόρεσε με το 67% που πήρε από τα ΚΕΠΑ πήρε την απόλυση».

«Ως ΝΔ έχουμε καταθέσει ερώτηση και ζητάμε να μάθουμε πόσοι έχουν αποφυλακιστεί με τονόμο Παρασκευόπουλου και με αυτή τη διαδικασία. Μπορεί να είναι εκατοντάδες περιστατικά» ανέφερε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ.

«Το 2013 είπαμε να κάνουμε φυλακές τύπου Γ΄. είπαμε να κάνουμε έναν διαχωρισμό ήπιας και βαριάς εγκληματικότητας, είπαμε τους πολύ επικίνδυνους εγκληματίες να φυλάσσουμε καλύτερα τους εγκληματίες. Και σε άλλες χώρες έχουν φτιάξει φυλακές τύπου Γ’. Στην Ελλάδα τις καταργήσαμε και φέραμε σε ισχύ το νόμο Παρασκευόπουλου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχει αλλάξει πλέον η κοινωνία και η εγκληματικότητα» κατέληξε ο κ. Καραγκούνης.

Ακούστε το ηχητικό


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.