Quantcast
Φεύγει ο "Ξενοφών", έρχεται ο "Ζορμπάς" - Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Φεύγει ο “Ξενοφών”, έρχεται ο “Ζορμπάς” – Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων από την επέλαση του «Ξενοφώντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική από τις 6 χθες το πρωί έως τις 6 σήμερα το πρωί, η Πυροσβεστική είχε δεχτεί 355 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Γλύφα Φθιώτιδας-Αγιόκαμπος, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη,Κέρκυρα-Λευκίμμη. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

Στο μεταξύ στο λιμάνι της Αίγινας με τη βοήθεια ρυμουλκού, οδηγήθηκε χθες ιστιοφόρο σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες που έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και κοπής ιστίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Σαλαμίνας. Στο σημείο όπου έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ έσπευσε ρυμουλκό, φορτηγό πλοίο και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού.

Σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 με 10 μποφόρ.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Σαρωνικού

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού.

Αυτό, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, λόγω των έντονων ανέμων και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά όλα τα σχολεία στη Ζάκυνθο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί

Ειδοποίηση προς όλους τους πολίτες της Ζακύνθου, εξέδωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, αργά το βράδυ της Τετάρτης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Αναλυτικότερα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δεδομένου ότι τις επόμενες ώρες οι άνεμοι που θα πνέουν στο νησί θα είναι πολύ ισχυροί.

Η ισχυρή καταιγίδα που θα πλήξει το νησί μπορεί να προκαλέσει πτώση δέντρων γι αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά, την Πέμπτη κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλου του νησιού.

Ο Τάσος Αρνιακός ανέλυσε τα δεδομένα για τον «Ξενοφώντα» και τον «Ζορμπά».
Μετά τον “Ξενοφώντα” όμως ακολουθεί ο “Ζορμπάς” ένας σπάνιος μεσογειακός κυκλώνας που είναι πιθανόν να σχηματιστεί στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή.

«Περιμένουμε και αύριο την ένταση των ανέμων στα 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Οι βροχές θα είναι ελάχιστες στη Βόρεια Ελλάδα. Περισσότερες, όμως σημαντικές, στα νότια και στα δυτικά τμήματα της χώρας. Θερμοκρασία στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.. Την Παρασκευή περιμένουμε ένταση των βροχών, μικρή εξασθένηση των ανέμων μέχρι 8-9 μποφόρ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρνιακός.

Αναφερόμενος στον “Ζορμπά” είπε ότι πρόκειται για έναν μεσογειακό στρόβιλο που δεν έχει καμία σχέση με τους αμερικάνικους αλλά θα προκαλέσει αρκετές βροχές στις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου, στα Κύθηρα και την Κρήτη.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.