Quantcast
Συναγερμός από την αποστολή ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα - enikonomia.gr
share

Συναγερμός από την αποστολή ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

δημοσιεύτηκε:

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές η μαζική αποστολή ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, λίγες ώρες μετά το περιστατικό στοΠανεπιστήμιο Αιγαίουστη Μυτιλήνη, όπου εστάλη φάκελος με ύποπτη σκόνη.

Άλλοι πέντε φάκελοι εντοπίστηκαν στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΣΕΛΕΤΕ) στο Μαρούσι, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα ΕΛΤΑ της Κέρκυρας και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Όπως και στην περίπτωση της Λέσβου, η αποστολή τους φέρεται να έχει γίνει από την Ινδία. Όλοι έχουν σταλεί στο Χημείο του Κράτους, για να εξεταστεί το περιεχόμενό τους.
Ακόμη ένας φάκελος φαίνεται πως είχε φτάσει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πριν από μερικές μέρες.

Ο ύποπτος φάκελος που βρέθηκε στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου δεν ανοίχτηκε και εστάλη για εξέταση στο Γενικό Χημείου του Κράτους. Το Πολυτεχνείο Κρήτης παρέλαβε τον φάκελο μέσω των ΕΛΤΑ το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου Μιχάλη Λαγουδάκη, ο φάκελος περιείχε φυλλάδιο στην αραβική γλώσσα και παραδόθηκε από υπάλληλο του Ιδρύματος, ο οποίος νωρίτερα τον είχε παραλάβει με την αλληλογραφία των ΕΛΤΑ στη Γραμματεία της πρυτανείας.

Ο φάκελος που παρέλαβε το Πολυτεχνείο ήταν σκισμένος σε ορισμένα σημεία, έφερε πλέγμα ενίσχυσης και ήταν άσπρου και πράσινου χρώματος.

Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος δήλωσε πως παρέλαβε τον ύποπτο φάκελο χθες το βράδυ, τον άνοιξε και δεν είχε μέσα ύποπτη σκόνη, παρά μόνο κάποια προπαγανδιστικά φυλλάδια. Δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα, αλλά βλέποντας την έκταση που πήρε το θέμα, ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές, στις οποίες παρέδωσε τον φάκελο.

Φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο ταχυδρομείο Κέρκυρας. Η περιοχή έχει αποκλειστεί εσωτερικά στο χώρο του ταχυδρομείου, αλλά και εξωτερικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσοι βρίσκονταν μέσα στο ταχυδρομείο, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο αντιμετώπισης κινδύνου (καραντίνα), σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, που τέθηκε σε ισχύ, ενώ ο φάκελος που δεν έχει ανοιχτεί ακόμα, φέρεται να έχει αποσταλεί από την Ινδία με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τον ύποπτο «φάκελο» αναμένεται να μεταφέρει ειδική ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, που είναι εφοδιασμένη με ειδικές στολές, σε ασφαλή χώρο.

Λίγο μετά τις 13:00 οι Αρχές ενημερώθηκαν και για την ύπαρξη ενός ύποπτου φακέλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που απέκλεισαν την περιοχή, όπως και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Φοιτητές και καθηγητές εκκένωσαν το παραλιακό κτίριο του Πανεπιστημίου, ενώ στο σημείο μετέβησαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να παραλάβουν τον φάκελο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που έπιασαν στα χέρια τους τον φάκελο, ήταν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο προληπτικά. Ίσως να μεταφερθούν άλλα δύο άτομα- υπάλληλοι και πιθανόν και ο Πρύτανης που μπορεί να μην έπιασαν τον φάκελο, ωστόσο, βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.


Μία ώρα αργότερα, έγινε γνωστό πως φάκελος ανάλογου περιεχομένου εστάλη και στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΣΕΛΕΤΕ) στο Μαρούσι.

Σημειώνεται ότι συνολικά πέντε από τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο που εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παραμένουν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.
Πηγή: ant1news.gr, ΑΠΕ, magnesianews.gr,
Πηγή ΦΩΤΟ: corfupress.com, magnesianews.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.