Quantcast
Φωκάς στον Realfm 97,8: Η γκαζόζα ήταν κερασμένη από τον Πάνο Καμμένο - Τι του είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Φωκάς στον Realfm 97,8: Η γκαζόζα ήταν κερασμένη από τον Πάνο Καμμένο – Τι του είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

“Η γκαζόζα ήταν κερασμένη από τον Πάνο Καμμένο. Είπε ‘κερνάω μία γκαζόζα στο καφενείο, πήγαινε πιες να την απολαύσεις, να χωνέψεις αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο’. Αυτά μου είπε κατά λέξη”, δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Για να καταλάβουν πλέον ότι χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα μπορέσουν να περάσουν κανένα νομοσχέδιο εάν δεν σταματήσουν να μην ακολουθούν τον κανονισμό της Βουλής” είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

“Την Τρίτη, στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ -ένα καλό νομοσχέδιο διαφωνούσαμε σε κάποια άρθρα- για να καταλάβετε τι συμβαίνει μέσα στη Βουλή, ξεκινάει η διαδικασία, εδώ ψηφίζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί η ΝΔ και έρχεται η σειρά των ΑΝΕΛ. Εκείνη τη στιγμή κάλλιστα θα μπορούσαν να με καλέσουν να πάω να ψηφίσω, άλλες φορές σε περιμένουν και 15 λεπτά, άλλες φορές ξεπερνάνε τον εκπρόσωπο που λείπει από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά και ολοκληρώνεται η διαδικασία… Εδώ τι κάνει όμως το προεδρείο, για να δείτε ότι ο κανονισμός δεν έχει καμία σημασία πλέον μέσα στη Βουλή, αντί να ολοκληρώσει τη ψηφοφορία εκείνη τη στιγμή ο κ. Βαρεμένος λέει ‘ο κ. Φωκάς λέει ναι’. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Χόλιγουντ. Εγώ ήμουν θετικός στο νομοσχέδιο, αλλά δεν μπορεί εκείνη τη στιγμή να ψηφίσει για εμένα. Και εκείνη τη στιγμή παίρνει την απόφαση την ιστορική στα κοινοβουλευτικά να αποφασίσει ονομαστική ψηφοφορία, αυτό δεν προβλέπεται στον κανονισμό” σημείωσε ο κ. Φωκάς και πρόσθεσε:

“Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να διαλύσει τους ΑΝΕΛ, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ο Πάνος Καμμένος πήρε τη γενναία απόφαση να τα τινάξει όλα στον αέρα, να παρατήσει υπουργείο, κάλεσε τους βουλευτές του που είναι υπουργοί να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Δυστυχώς δεν το έκαναν, διαγράφησαν και πλέον ο Πρόεδρος της Βουλής απειλεί ευθέως τους ΑΝΕΛ ότι θα τους διαλύσει”.

“Έφυγα δίνοντας το μήνυμα ότι ο Πάνος Καμμένος που είναι ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής μας ομάδας παίρνει την απόφαση να καταλάβουν ότι εμείς δεν αστειευόμαστε. Εάν δεν ακολουθήσουν τουλάχιστον τον κανονισμό της Βουλής από εδώ και πέρα, εμείς θα αντιδράμε με γκαζόζες και με διάφορα άλλα κοινοβουλευτικά μέσα που μας διαθέτει ο νόμος. Εμείς θα γίνουμε βραχνάς από εδώ και πέρα. Κερασμένη γκαζόζα. Αυτά εδώ που συμβαίνουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο για να τα χωνέψεις θέλεις πολλές γκαζόζες, με μία δεν χωνεύονται”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.