Quantcast
ΣΕΒ: Ανάγκη ενίσχυσης των εξαγωγών - Σταθερό το μερίδιο της χώρας στο παγκόσμιο εμπόριο - enikonomia.gr
share

ΣΕΒ: Ανάγκη ενίσχυσης των εξαγωγών – Σταθερό το μερίδιο της χώρας στο παγκόσμιο εμπόριο

δημοσιεύτηκε:

Κατά 65% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην περίοδο 2000 – 2017, ενώ για το 2018 εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 33 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒ ,με αφορμή την διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων (IRC) της BusinessEurope που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στη συνέντευξη σημειώθηκε ότι 450.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα στηρίζονται από το διεθνές εμπόριο της χώρας και αμείβονται κατά 12% καλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία. Ωστόσο, το μερίδιο της Ελλάδας στο παγκόσμιο εμπόριο παρέμεινε καθώς αυξάνεται παράλληλα η δραστηριότητα των άλλων χωρών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, δήλωσε ότι οι εξαγωγές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για παραγωγικές επενδύσεις. “Η BusinessEurope επέλεξε την Ελλάδα για τη συνεδρίασή της. Δίνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη και ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις, δημιουργώντας φιλοεπιχειρηματικό και φιλοεπενδυτικό περιβάλλον”, πρόσθεσε.

Στις προτάσεις του ΣΕΒ για την ενίσχυση του των εξαγωγών της χώρας περιλαμβάνονται η ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση των Συνθηκών Ελεύθερου Εμπορίου της ΕΕ, η δημιουργία Ενιαίου Εθνικού Φορέα Εξωστρέφειας, η ενίσχυση των δράσεων προώθησης των εξαγωγών μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ και η εφαρμογή προγραμμάτων μεγέθυνσης της εξαγωγικής βάσης της χώρας.

Τονίστηκε ακόμη ότι από τις 70 προτάσεις για ενίσχυση των επενδύσεων που είχε καταθέσει πέρυσι ο ΣΕΒ, υλοποιούνται οι δύο ενώ οι επενδύσεις μειώνονται και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υποχωρεί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.